Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Konzumace masa podporuje dlouhověkost
Jako i skoro všechny jiné potraviny, má i maso svá pozitiva i nezdravosti. Jsou v něm antibiotika, léky, škodliviny se usazují přednostně v tukových tkáních, což platí i pro lidskou tukovou tkáň. Když se například vepřové příliš vypéká, je řidší ze stresu hromadného chovu a proto obsahuje i stresové látky. Maso zahušťuje krev, lidé jsou z toho podráždění; je třeba na něho více pít. Průmyslově neopracované je asi prospěšnější než výrobky s éčkama a náhražkama, než ovoce s postřikem, sklízené ne v botanické zralosti ale sklizňové, které lze ozdravit jen sloupnutím slupky. Geneticky upravená například kukuřice a pšenice, není také žádná výhra - ta je jen pro pěstitele, protože mají větší úrodu, odolnou vůči škůdcům a nemocem, ovšem s degradovanou výživovou stránkou. Proč se asi většinou více let dožívají býložravci než masožravci ?
Maso třikrát týdně? Pche, maso jím třikrát denně.
Snažím se to omezit
Copak,jde špatně na odbyt?
Je mi 60 let, maso jím hodně, ale neplánuji to, spíš jde o to, na co mám právě chuť. Myslím si, že těch dnů, kdy jsem neměl ani kousek masa, je opravdu málo. Kolena mě občas bolí, když ujdu více jak 20 km, k lékaři chodím jen na kontroly, a jinak nemám důvod, a co se týče nemocí, tak jen slabé rýmičky občas nachlazení. Mým krédem je necpat si ničím, na co nemám chuť. těl si samo řekne co potřebuje. Ahoj všem.
Ano,maso mám ráda, samozřejmě kvalitní a když mám chuť, bez problémů si ho dám.
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama