Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Pozor na předávkování vitaminy
https://lifestylers.cz/vitaminy-a-mineraly-typy-funkce-vyhody-a-dalsi/ https://lifestylers.cz/tropicke-smoothie-bohate-na-vitaminy/ https://lifestylers.cz/kure-s-brokolici-a-pomerancem/
Vitaminem A se lze předávkovat s nepříjemnými následky. Více mrkve (nebo jiných potraviny bohatých na karotenoidy) mohou způsobit stav nazývaný karotenémie, při kterém se kůže jeví jako žlutá nebo oranžová. Pokud se konzumuje β-karoten, což je druh pigmentu a prekuzor vitaminu A, tak ten se v těle mění na vitamin A v potřebném množství, předávkování je omezeno. Hladiny vitaminu A do 10.000 IU jsou považovány za bezpečné. Cokoli nad to může být toxické. Půl šálku mrkve obsahuje 459 mcg beta karotenu, což je přibližně 1.500 IU vitaminu A. Jedna střední mrkev obsahuje asi 4 miligramy β-karotenu. Konzumace více než 20 miligramů beta-karotenu každý den po dobu několika týdnů může způsobit změnu barvy kůže.Konzumace tuku s olejem pomáhá absorbovat více beta karotenu. β-karoten by neměli konzumovat silní kuřáci. Glykemický index mrkve - syrová mrkev: Pohybuje se od 16 do 60. Mrkev (β-karoten) se používá také jako barvivo. Například se přidává slepicím, aby měli lépe zbarvené žloutky.
Zatím se mi nic takového nestalo
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama