Je maso pravidelnou součástí vašeho jídelníčku a vy se ho nemůžete vzdát? S těmito pěti druhy masa byste však měli být opatrní, protože jsou obzvláště nezdravé.
Pokud chcete jíst zdravě, měli byste také omezit spotřebu masa. Některé odrůdy jsou obzvláště nezdravé a měly byste je ze svého jídelníčku vyloučit. A které to jsou?
Mleté hovězí maso
Syrové mleté hovězí maso je zvlášť nebezpečné, protože poskytuje ideální živnou půdu pro patogeny, jako je salmonela. Obzvlášť vysoký podíl tuku obsahuje i směsné mleté maso. Ideální je ho osmažit na co nejmenším množství oleje, aby se z něj nestala kalorická bomba.
Salámy a uzeniny
Uzené maso také není dvakrát zdravé, protože obsahují spoustu nenasycených tuků. Uzeniny jsou také plné soli, což zvyšuje riziko cukrovky a kardiovaskulárních onemocnění. Pokud se bez klobásek, salámů a dalších uzenin neobejdete, rozhodně si je dopřávejte jen s mírou.
Grilované klobásy
Fanoušci grilu pozor! Protože letní klasika, kterou ale najdete jako rychlé občerstvení na ulici po celý rok, je plná tuku a kalorická bomba. Většina obsahuje dokonce až 30 procent tuku. Pokud si přidáte ještě lahodné a sladké omáčky, jako je třeba kečup, může se jídlo rychle vymstít na vaší postavě. Proto platí totéž, co výše – pouze s mírou!
Červené maso
Červené maso je hovězí nebo vepřové. To je pod palbou kritiky už dlouhá léta, protože nadměrná konzumace může podporovat rozvoj rakoviny tlustého střeva, kardiovaskulárních onemocnění a cukrovky.
Maso z velkochovu
Zvířata, která se chovají ve velkém počtu, se obvykle vykrmují sójou, kukuřicí a obilím, aby rychle přibírala. Zvířatům se také intravenózně podávají antibiotika. Tyto faktory mění kvalitu masa a jsou špatné nejen pro naše svědomí, ale především pro naše zdraví. Bohužel většina masa, která můžete koupit v supermarketech, stále pochází z průmyslového velkochovu.
Zdroj: www.fuersie.de/abnehmen/ungesunde-ernaehrung-5-fleischsorten-die-schlecht-fuer-sie-sind-9460.html#fleisch
Sledujte nás na sociálních sítích: