Prostreno.cz

Oplachování obličeje jablečným octem velice prospívá pleti

Máte pleť plnou vrásek, nevzhledných pupínků a zvětšených pórů? Nevyhýbá se vám ani ekzém? Ocet z jablek dokáže s těmito neduhy doslova zázraky.

Dbáte o svůj zevnějšek? Pokud je vaše odpověď kladná, s největší pravděpodobností doma máte celý arzenál čisticích přípravků, omlazujících krémů a dalších pečujících zlepšováků, které mají v popisu práce zlepšovat kvalitu pokožky. Jenže co když podstatnou část téhle výbavy nahradíte „obyčejným“ jablečným octem? Pak se dočkáte těchto skvělých výhod!

Sbohem akné

Máte co dočinění s rudými pupínky, které se vždy objevují v nejméně vhodných chvílích? Pak je pro vás ocet získávaný ze šťavnatých plodů jasnou volbou. Jeho síla vězí v tom, že dokáže efektivně zničit bakterie, odstranit přebytečný maz a zároveň vyrovnat pH pokožky. Smíchejte ho tedy s vodou, a to v poměru 1 : 3. Roztok naneste na problematická místa a zhruba po deseti minutách působení ho smyjte. Nutno podotknout, že je vhodný ke každodennímu použití.

Konec rozšířeným pórům

Co si budeme namlouvat, tenhle nešvar rozhodně nepatří k vítaným estetickým ozdobám. Jak proti němu zabojovat? Použijte kuchyňské ochucovadlo, které je běžnou součástí kuchyně! Budete-li postupovat jako v předchozím případě, přičemž ho na zasažené oblasti aplikujete každý večer i ráno, výrazných změn k lepšímu se dočkáte co nevidět. Vsadíte se?

Suchá a odlupující se kůže bude minulostí

Jste-li z kosmetických předností jablečného octa příjemně překvapení, věřte, že je také spolehlivým prostředkem na odlupující se kůži, která vás dohání k šílenství. Manuál už bezpečně znáte, zbývá jen podotknout, že ve finále je třeba ošetřit tvář běžným hydratačním krémem.

Lepší kvalita a méně vrásek

Díky tomu, že „jablečňák“ obsahuje skutečně širokou škálu vitaminů, minerálů a dalších cenných sloučenin, vyrovnává pH pokožky, hloubkově ji vyživuje a bojuje proti vráskám. Rovněž odstraňuje odumřelé kožní buňky i nečistoty, napomáhá regeneraci a přispívá k léčbě ekzémů. Zní to jako něco, co byste určitě měli vyzkoušet?

Zdroj: www.dermstore.com/blog/benefits-of-apple-cider-vinegar-for-skin/, www.hollandandbarrett.com/the-health-hub/natural-beauty/clean-beauty/apple-cider-vinegar/quick-guide-using-apple-cider-vinegar-skin/






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Míchaná vejce s ricottou

30min
(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

40min
(26 hlasů)

Kokosové lívance

1h a 5min
(29 hlasů)
Více tipů
Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba