Prostreno.cz

Cibule s medem je fungujícím pomocníkem při hubnutí

Kombinace cibule a medu zní na první pohled neobvykle, ale právě tato směs se může stát vaším skvělým spojencem v boji proti přebytečným kilogramům. Obě ingredience jsou známé pro své zdravotní přínosy a společně tvoří silný přírodní lék, který podpoří metabolismus a zdraví vašeho těla.

Cibule – poklad plný zdraví

Cibule patří mezi jednu z nejběžnějších zelenin v našich kuchyních, ale má také mnoho zdravotních přínosů. Obsahuje flavonoidy, zejména kvercetin, který má silné antioxidační účinky a pomáhá tělu bojovat proti volným radikálům. Cibule také podporuje trávení a je bohatá na vlákninu, což přispívá k lepšímu metabolismu a prevenci zácpy.

Dalším důležitým faktorem je, že cibule má přirozeně nízký obsah kalorií, ale naopak vysoký obsah vody, což znamená, že je ideálním pomocníkem při hubnutí. Cibule navíc snižuje hladinu cholesterolu a podporuje zdraví srdce, což je další důvod, proč ji zařadit do své stravy.

Med – přírodní sladidlo plné živin

Med je nejen lahodný, ale také bohatý na živiny. Obsahuje antioxidanty, vitamíny a minerály, které podporují celkové zdraví. Ačkoliv je med sladký, má nižší glykemický index než cukr, což znamená, že nezvyšuje hladinu krevního cukru tak rychle. Med navíc podporuje trávení, posiluje imunitní systém a má protizánětlivé vlastnosti.

Pro ty, kteří se snaží zhubnout, je med skvělou alternativou ke klasickým sladidlům, protože kromě sladké chuti nabízí také mnoho zdravotních přínosů. Med může podpořit spalování tuků, zvláště když je konzumován v kombinaci s teplou vodou nebo jinými přísadami, jako je právě cibule.

Jak cibule a med pomáhají při hubnutí?

Kombinace cibule a medu působí na několika úrovních. Cibule podporuje metabolismus, pomáhá tělu lépe zpracovávat tuky a urychluje trávení. Med na druhé straně dodává tělu energii, ale zároveň udržuje stabilní hladinu cukru v krvi, což zabraňuje náhlým záchvatům hladu a chutím na sladké.

Směs cibule a medu navíc působí detoxikačně. Podporuje vylučování toxinů z těla a čistí trávicí systém, což je důležité při hubnutí. Pravidelná konzumace této kombinace může zlepšit trávení, podpořit zdravý metabolismus a tím pomoci při snaze zhubnout.

Jak připravit cibuli s medem?

Příprava této jednoduché směsi je velmi snadná. Stačí vzít několik cibulí, jemně je nasekat a smíchat s kvalitním medem. Tuto směs můžete konzumovat přímo nebo přidávat do čaje, salátů nebo jiných pokrmů. Doporučuje se užívat 1-2 lžíce denně, ideálně na lačný žaludek.

Cibule a med jsou dvě jednoduché ingredience, které mohou výrazně podpořit vaše zdraví a proces hubnutí. Společně tvoří silnou kombinaci, která podporuje trávení, metabolismus a detoxikaci těla. Navíc jsou obě tyto suroviny snadno dostupné a přirozené, což je činí ideální volbou pro ty, kteří chtějí zdravě hubnout bez použití chemických přípravků.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7919894/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7573243/






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba