Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Zdánlivě zdravé ovesné vločky se mohou zle vymstít
Jaká denní dávka je vhodná, to není zmíněno.
Přiměřeně
Tohle tazeni proti ovesnym vlockam vede prave vlada v Londyne, zaradila je na seznam "junk food", neboli smejdy, takze je otazkou, "ci zajem", ze by ty vlocky byly prilis levne a nedalo se na nich tolik vydelavat jako na masle a vanocnich kolekcich?
Bez vloček nelze pít.
Jim je od narozeni. Jako nedonosenemu a nekojenemu diteti mi varili odvar z vlocek, pozdeji jsem je u babicky "kradla" kralikum a dodnes jsou moji snidani.
A chodila jste do skoly bosa? A svetr? Svetr nosite?
Snídám je každý den v jogurtu,přidávám ořechy ,goju,kandované a sušené ovoce.Případně čerstvý banán
Ovšem, toto je opět článek za všechny peníze...
Lea je jeste hloupejsi nez ja. A to je co rict.
U ovesných vloček se k jejich sušení používají látky,jejichž stopy na vločkách zůstanou a ty se rozhodně neslučují se zdravou výživou.Nutno dodat ,že tyto látky se používají k vysoušení i jiných obilovin a luštěnin.Závěr ,článek má pravdu i pokud ji mít nechtěl.
Pomáhají mi na vyprazdňování.
Opravdu hloupý titulek. Nevím, kolik ovsa byste museli sníst, aby se vám to "zle vymstilo". A s tou vlákninou to není žádná velká divočina. Češi mají v potravě obecně nedostatek vlákniny. Takže ano, rozumně, ale odrazování od tak zdravé potraviny není v pořádku.
Nepovedený článek. Nadpis vyloženě průšvih. Že nenapíšete něco taky o pšenici. To by teprve bylo... Neznám z okolí jediný případ, že by se zdravotní stav lidí, co přešli z lepkových obilnin na oves výrazně nezlepšil.
Antinutrientů zbavíte vločky tak, že je nafermetujete - přes nic namáčíte ve vodě s 2 lžicemi octa.
Je mi líto, ale takhle žádná fermentace neproběhne. Vločky jsou z hlediska emzymů mrtvé a pokud je naložíte do octa, tak se pouze okyselí. Jistá šance na fermentaci je v jogurtu nebo kefíru, ale to jsou mléčné bakterie zvyklé na jiné "krmení". Jediné co by vločky fermentovalo je obilný kvásek, ale to je snídaně pro drsňáky.
Pardon přes NOC - překlep
Jsou sice přirozeně bez lepku, ale stejně jako jiné obiloviny obsahují jeho nějakou obdobu - u ovsa je to avenin. Lidem s citlivostí na lepek někdy může vadit i avenin, na to pozor.
Super každý den snídaně s ovocem
Pokud konzumujete ovesné vločky pravidelně, je dobré si občas nechat zkontrolovat krevní obraz, na snížený obsah železa v krvi navazují další zdravotní rizika ,např. anémie.
Člověk má prý zkusit všechno........ Tak jsem to zrní zkusil také , a zjistil jsem , že nejlepší "vločka" je -- pečený bůček ... :-)
Nejdříve jak jsou vločky zdravé a potom zaz ne nestraste už jednou lidi a to je se vším co US nevyhovuje vamja je mám ráda tak mi to nekaste nashle Anna děkuji
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama