Wasabi neboli japonský křen. Sedí vám jeho pronikavě ostrá chuť? To je jedině dobře! Wasabi totiž pomáhá vyplavovat toxiny z těla, a dokonce pomáhá při snižování váhy!
Wasabi je křen, který se zpravidla podává k sushi. Patří k vašim oblíbeným? Pak o něm musíte vědět naprosto všechno! Třeba to, že díky němu můžete být zdravější!
Pomáhá při hubnutí
Snažíte se zhubnout? Zkuste wasabi. Jedná se o lahodné nízkokalorické jídlo, které se často vaří s hráškem. „Dietáři“ jej považují za lepší náhradu ve srovnání s ostatním vysoce kalorickým občerstvením.
Působí na trávení
Wasabi se také stará o trávicí systém. Bojuje se všemi škodlivými toxiny a čistí střeva. Je také bohaté na vlákninu, která zabraňuje zácpě a nadýmání.
Posiluje zdraví srdce
Jedním z nejúžasnějších přínosů wasabi je jeho schopnost zlepšit zdraví srdce. Snižuje totiž riziko srdečních záchvatů tím, že zabraňuje agregaci krevních destiček.
Posiluje imunitu
Wasabi má úzké spojení se zeleninou, jako je brokolice a zelí, které obsahují chemikálie pro zlepšení zdraví jater. Tyto chemikálie úspěšně neutralizují toxické látky, které po určité době vedou k rakovině. Podle studií je proto wasabi skvělé pro zvýšení imunity a kontrolu rakovinových účinků.
Dá se považovat za přírodní dezinfekci
Wasabi lze také použít jako přírodní dezinfekci, bojuje totiž proti bakteriím, a navíc má protizánětlivé účinky, které pomáhají při bolestech kloubů. Osvědčuje se také i jako pomocník při nachlazení a alergiích.
Zpomaluje stárnutí
Wasabi obsahuje sulfinyl, jež bojuje proti stárnutí a pomáhá dosáhnout bezchybného a zářícího tónu pleti. Patří mezi silné antioxidanty, které snižují reaktivní kyslík v těle.
Podporuje cirkulaci krve
Přípravek wasabi může pomoci zlepšit krevní oběh. Zabraňuje shlukování krevních sraženin a zabraňuje mrtvici. Tyto výhody zároveň pomáhají udržovat pokožku měkkou a čistou.
Zpomaluje rozklad potravin
Wasabi může zabránit otravě potravin neutralizací spory plísní (buňka, která slouží k dlouhodobému přežití). I z tohoto ohledu odborníci doporučují přidávat wasabi ke všem možným potravinám, které se pak tolik nekazí. Wasabi, tedy rostlinu Wasabia japonica, si přitom můžete vypěstovat i doma.
Zdroj. www.verywellhealth.com, www.eatthis.com
Sledujte nás na sociálních sítích: