Už jste slyšeli výraz „one pot pasta“ – tedy těstoviny z jednoho hrnce? Jedná se o pokrm, kdy jsou všechny přísady připravované v jednom hrnci. Tohle jsou naše tři nejoblíbenější recepty.
Super rychlé těstoviny nenáročné na přípravu uvařené v jednom hrnci – to zní výborně. Recepty na „one pot pasta“, kdy vaříme všechny suroviny v jednom hrnci, pocházejí z USA od slavné Marthy Stewart – matek všech hospodyněk. Tato metoda je skvělá pro aroma a praktická, protože po uvaření zůstává na umytí jen málo nádobí. Takže pokud hledáte tip na rychlý oběd nebo teplou večeři, máme pro vás tři recepty, které musíte rozhodně vyzkoušet.
Pasta Primavera
Suroviny pro 4 osoby
250 g těstovin penne rigate
2 mrkve nakrájené na tenká kolečka
150 g brokolice
150 g žampionů – podle velikosti rozkrojených na čtvrtky nebo půlky
250 g zeleného chřestu nakrájeného na asi 2cm kousky
½ fenyklu nakrájeného na kostičky
450 ml zeleninového vývaru
100 g mraženého hrášku
70 ml smetany
kůru z poloviny citronu
sůl
pepř
hrst bazalkových lístků
Postup
1 Těstoviny, mrkev, brokolici, žampiony, chřest a fenykl uvařte za občasného promíchání v zeleninovém vývaru.
2 Přidejte hrášek a nechte asi 5 minut povařit.
3 Vmíchejte smetanu a citronovou kůru a dochuťte solí a pepřem.
4 Ozdobte bazalkovými lístky.
Těstoviny v asijském stylu
Suroviny pro 4 osoby
250 g těstovin mafaldine
150 g baby špenátu
150 g mrkve nakrájené na kostičky
150 g červené papriky nakrájené na kostičky
1 šalotka nakrájená najemno
1 lžíce zelené kari pasty
½ lžičky soli
½ lžičky medu
2 lžíce arašídového másla
150 ml kokosového mléka
350 ml zeleninového vývaru
pepř
4 lžíce arašídů – pražených a solených
Postup
1 Těstoviny, špenát, mrkev, papriku, šalotku, kari pastu, sůl, med, arašídové máslo, kokosové mléko a zeleninový vývar přivedeme k varu a necháme pod pokličkou asi 12 minut povařit.
2 Občas zamícháme.
3 Dochutíme solí a pepřem a posypeme arašídy.
Jemné těstoviny s kuřecím masem a rukolou
Suroviny pro 4 osoby
300 g kuřecích prsou nakrájených na tenké plátky
2 lžičky řepkového oleje
sůl
pepř
250 g těstovin fussili
300 g cukety nakrájené na malé kostičky
1 šalotka nakrájená najemno
2 stroužky česneku
40 g sušených rajčat nakrájených najemno
5 lžic bazalkového pesta
špetka cukru
450 ml zeleninového vývaru
75 g rukoly
Postup
1 Maso osmažte v trošce oleje. Hotové vyndejte a do hrnce dejte těstoviny, cuketu, šalotku, česnek, sušená rajčata
2 2 lžíce pesta, lžičku soli a cukru a zeleninový vývar a přikryté za občasného míchání povařte asi 10 minut.
3 Přidejte maso a zbytek pesta, a ještě za stálého míchání povařte.
4 Těstoviny dochuťte solí a pepřem a ozdobte rukolou.
Dobrou chuť!
Sledujte nás na sociálních sítích: