Prostreno.cz

Játrové bramboráčky nebo srdíčka na houbách si zamilujete

Máte rádi droby? Ve většině domácností, ve kterých mají vnitřnosti v oblibě, se omezují pouze na játrové či ledvinkové omáčky, případně jejich obalovanou variantu. Co ale vyzkoušet něco nového? Budete se olizovat až za ušima!

Játrové bramboráčky

Suroviny

500 g kuřecích jater

2 velké brambory

1 vejce, 2 lžíce solamylu

1,5 lžičky soli

lžička pepře

hrst majoránky

2 lžíce sádla

1 ks větší cibule

4 stroužky česneku

1/2 balení kypřicího prášku do pečiva.

Postup

1 Játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky.

2 Oloupané brambory nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich přebytečnou vodu.

3 Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle osmažíme dozlatova.

4 Nastrouhané brambory vložíme do mísy společně s játry, přisypeme solamyl, prášek do pečiva, sůl, pepř, jedno vejce a na závěr zchladlou cibuli. Suroviny důkladně promícháme.

5 Troubu rozehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Směs klademe na plech do malých hromádek a pečeme přibližně 20 minut. Poté bramboráčky obrátíme a přibližně deset minut dopékáme.

6 Podáváme se zeleninovým salátem, vařeným bramborem nebo jen tak s chlebem.

Drůbeží srdíčka na houbách

Suroviny

300 g krůtích srdcí

200 g hlívy ústřičné

80 g uzené slaniny

1 ks cibule

250 ml šlehačky 33%

200 ml růžového vína

sůl, pepř, zázvor, kmín, mletou červenou papriku

1 PL polohrubé mouky.

Postup 

1 Drůbeží srdíčka omyjte a očistěte, a stejně jako cibuli a slaninu, nakrájejte na menší kousky.

2 Na pánvi rozehřejte trochu tuku a orestujte cibuli se slaninou. Přidejte nakrájená srdíčka, podlijte trochou vývaru nebo vody a přiklopte poklicí. Takto duste téměř doměkka.

3 Když jsou srdíčka téměř měkká, odklopte poklici, přilijte víno, osolte, opepřete, přidejte špetku zázvoru a lžičku červené papriky. Počkejte, až se víno částečně odpaří a mezitím si nakrájejte hlívu. Tu poté přidejte ke směsi v pánvi.

4 Když je hlíva dostatečně měkká, rozmíchejte ve smetaně lžíci mouky a omáčku zahustěte.

5. Podávejte s houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť!






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba