Prostreno.cz

Malé chuťovky pro zahnání velkých chutí

Možná vás jen honí mlsná anebo máte hlad, ale jenom trochu? Nebo sedíte u hokeje a „něco“ byste si k tomu dali? Neodbývejte se brambůrkami a jinými nezdravými chuťovkami! Máme pro vás recepty na malé chuťovky!

Malé do ruky, ale velké do žaludku! Tak by se daly popsat následující recepty na pochutiny, kterými zaženete nejen hlad, ale i „mlsnou“. Navíc nejsou ani těžké na přípravu a rychle hotové.

Kuřecí křídla v pivním kabátku

Suroviny

12 kuřecích křidýlek

Sůl

1 červená a žlutá paprika

3 cibule

1 feferonka

2 stroužky česneku

6 lžic olivového oleje

½ salátové okurky

2 lžíce cukru

3 lžíce vinného octa

2 lžíce kečupu

½ lžičky ostré papriky

olej na pečení

250 g mouky

120 ml piva

2 bílky

120 g strouhanky

limetky

Postup

1 Kuřecí prsa asi 10 minut povařte a nechte řádně odkapat. Papriku nakrájejte na proužky, cibuli rozkrájejte na půlkolečka, feferonky na jemná kolečka, česnek na tenké plátky. Všechno 10 minut restujte ve 4 lžících olivového oleje.

2 Okurku oloupejte, podélně rozpulte a vyjměte vnitřek, zbytek nakrájejte na tenká půlkolečka, přidejte k zelenině a krátce orestujte.

3 Přidejte lžíci cukru a nechte zkaramelizovat. Přidejte vinný ocet, kečup, mletou papriku, trochu soli a zbytek olivového oleje a rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti osolte a oslaďte.

4 Smíchejte 150 g mouky, pivo, bílky a trochu soli. Zbytek mouky a strouhanku dejte do dvou mělkých nádob.

5 Křidýlka obalte postupně v mouce, pivní směsi a strouhance jako v trojobalu.

6 Pečte nebo smažte v rozpáleném oleji 8 až 10 minut dokřupava.

7 Potom nechte na papírové utěrce odkapat. Limetku rozkrájejte na půlměsíčky a podávejte s křidélky a dipem.

Falešný hotdog

Suroviny

400 g kysaného zelí

400 g vyváleného těsta na pizzu

30 g restované cibulky

100 g ostrých sterilizovaných okurek na plátky

4 párky

hořčice

povidla

sójová omáčka

Postup

1 Kysané zelí pořádně vymačkejte. Těsto rozbalte a rozprostřete na něj zelí. Posypejte cibulkou a položte plátky okurky.

2 Těsto rozkrojte na 4 díly a do každého položte jeden párek.

3 Zabalte a koncem dolů položte na papírem vyložený plech a pečte ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 20 minut dozlatova.

4 Mezitím smíchejte 5 lžic hořčice, 4 lžíce povidel, 1 lžíci láku z okurek a 2 lžíce sójové omáčky.

5 Hotdogy nechte lehce vychladnout a podávejte s dipem.

Plněné portobello

Suroviny

200 g baby špenátu

1 cibule

2 lžíce oleje

Sůl, pepř, muškát

4 houby portobello (eventuálně velké žampiony)

4 vejce

4 plátky slaniny

strouhaný sýr

Postup

1 Cibuli nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět. Přidejte postupně listy špenátu a nechte spojit. Osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek.

2 Z hub vyndejte nožky a položte na plech vyložený pečicím papírem, naplňte rozklepnutým vejcem, osolte a opepřete.

3 Přidejte špenát a posypejte strouhaným sýrem.

4 Špek položte vedle hub na plech a pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 25 minut.

Dobrou chuť!

Zdroj: Tim Mälzer -kleine Leckereien





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba