Možná vás jen honí mlsná anebo máte hlad, ale jenom trochu? Nebo sedíte u hokeje a „něco“ byste si k tomu dali? Neodbývejte se brambůrkami a jinými nezdravými chuťovkami! Máme pro vás recepty na malé chuťovky!
Malé do ruky, ale velké do žaludku! Tak by se daly popsat následující recepty na pochutiny, kterými zaženete nejen hlad, ale i „mlsnou“. Navíc nejsou ani těžké na přípravu a rychle hotové.
Kuřecí křídla v pivním kabátku
Suroviny
12 kuřecích křidýlek
Sůl
1 červená a žlutá paprika
3 cibule
1 feferonka
2 stroužky česneku
6 lžic olivového oleje
½ salátové okurky
2 lžíce cukru
3 lžíce vinného octa
2 lžíce kečupu
½ lžičky ostré papriky
olej na pečení
250 g mouky
120 ml piva
2 bílky
120 g strouhanky
limetky
Postup
1 Kuřecí prsa asi 10 minut povařte a nechte řádně odkapat. Papriku nakrájejte na proužky, cibuli rozkrájejte na půlkolečka, feferonky na jemná kolečka, česnek na tenké plátky. Všechno 10 minut restujte ve 4 lžících olivového oleje.
2 Okurku oloupejte, podélně rozpulte a vyjměte vnitřek, zbytek nakrájejte na tenká půlkolečka, přidejte k zelenině a krátce orestujte.
3 Přidejte lžíci cukru a nechte zkaramelizovat. Přidejte vinný ocet, kečup, mletou papriku, trochu soli a zbytek olivového oleje a rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti osolte a oslaďte.
4 Smíchejte 150 g mouky, pivo, bílky a trochu soli. Zbytek mouky a strouhanku dejte do dvou mělkých nádob.
5 Křidýlka obalte postupně v mouce, pivní směsi a strouhance jako v trojobalu.
6 Pečte nebo smažte v rozpáleném oleji 8 až 10 minut dokřupava.
7 Potom nechte na papírové utěrce odkapat. Limetku rozkrájejte na půlměsíčky a podávejte s křidélky a dipem.
Falešný hotdog
Suroviny
400 g kysaného zelí
400 g vyváleného těsta na pizzu
30 g restované cibulky
100 g ostrých sterilizovaných okurek na plátky
4 párky
hořčice
povidla
sójová omáčka
Postup
1 Kysané zelí pořádně vymačkejte. Těsto rozbalte a rozprostřete na něj zelí. Posypejte cibulkou a položte plátky okurky.
2 Těsto rozkrojte na 4 díly a do každého položte jeden párek.
3 Zabalte a koncem dolů položte na papírem vyložený plech a pečte ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 20 minut dozlatova.
4 Mezitím smíchejte 5 lžic hořčice, 4 lžíce povidel, 1 lžíci láku z okurek a 2 lžíce sójové omáčky.
5 Hotdogy nechte lehce vychladnout a podávejte s dipem.
Plněné portobello
Suroviny
200 g baby špenátu
1 cibule
2 lžíce oleje
Sůl, pepř, muškát
4 houby portobello (eventuálně velké žampiony)
4 vejce
4 plátky slaniny
strouhaný sýr
Postup
1 Cibuli nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět. Přidejte postupně listy špenátu a nechte spojit. Osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek.
2 Z hub vyndejte nožky a položte na plech vyložený pečicím papírem, naplňte rozklepnutým vejcem, osolte a opepřete.
3 Přidejte špenát a posypejte strouhaným sýrem.
4 Špek položte vedle hub na plech a pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 25 minut.
Dobrou chuť!
Zdroj: Tim Mälzer -kleine Leckereien
Sledujte nás na sociálních sítích: