Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Tradiční izraelská shakshuka
Že by rajčata a papriky pocházely z Izraele, tomu se mi fakt nechce věřit.
Je to vlastně naše lečo
Jeste kdybi mi to nekdo naserviroval to by byla mnamka juu
Místo garam masala tam patří: sumah, sladká uzená paprika, římský kmín. Na ozdobení pak plocholistá petržel nebo koriandr - to podle chuti. Třeba já mu doposud na chuť nepřišel a to se opravdu snažím. A co je sumah, abyste nemuseli googlit - je cihlově až tmavě červený prášek kyselé chuti z umletých plodových palic vyššího keře škumpy koželužské. Škumpa roste planě ve Středomoří, Sicílii, v Turecku, Libanonu, Gruzii, Arménii a jihozápadní Asii, na skalnatých půdách a vyšších polohách.
Pokud jste vynechali v receptu římský kmín tak to není pravý recept. Mimochodem jde o jídlo, které se vaří od Maroka až po Írán. Vařím šakšuku a moc nám chutná.
Už jsem recept viděla v TV, ale název jsem si nezapamatovala. :-)
Vypadá to hodně lákavě
vůbec neznám
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama