Prostreno.cz

Domácí hráškové placičky

Hledáte inspiraci pro přípravu večeře? Anebo jen chcete vyzkoušet něco nového, co je zajímavé nejen chuťově ale i na pohled?

Máte-li zároveň v mrazáku nějaké to zapomenuté balení mraženého zeleného hrášku, můžete se rovnou pustit do práce! Hráškové placičky nadchnou nejen svou chutí, ale také nevšedním (zeleným) vzhledem. Podávat je můžete jako předkrm, i jako skvělou přílohu (k masu, rybě apod).

Hráškové placičky

Ingredience (cca na 12 placiček)

350 g mraženého hrášku

1 malá cibule nakrájená na kostičky

3 vejce

1/2 hrnku řeckého jogurtu

1/2 hrnku mouky

Stroužek česneku

Drcený kmín

sůl, pepř

Postup

1 Do hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu. Do vařící vody nasypejte mražený hrášek a nechejte vařit cca 3 minuty. Poté vodu slijte a hrášek přesypejte do mísy.

2 Pokud máte k dispozici mixér, rozmixujte hrášek do konzistence kaše s drobnými kousíčky. Případně použijte tyčový mixér. Pokud nemáte k dispozici ani jedno, zkuste hrášek pomačkat mačkadlem na brambory, aby vám vznikla kaše.

3 Do hráškové hmoty pak přidejte vejce, mouku, jogurt, cibuli a další ingredience, a vše zpracujte v těsto.

4 Z těsta pomocí lžíce tvořte malé placičky, a dozlatova opečte na rozehřáté pánvi s trochou ghí (z obou stran).

Tip na servírování

Placičky můžete ještě horké posypat parmezánem, který s placičkami vytvoří skvělé chuťové spojení. Nebo můžete před servírováním placičky potřít řeckým jogurtem (smíchaným s trochou soli, česneku a kopru) a ozdobit uzeným lososem. Pro přípravu předkrmu potřete oblíbenou pomazánkou a ozdobte bylinkami.

Bezlepková verze

Pro bezlepkovou variantu použijte pohankovou nebo rýžovou mouku.

Zdroje: názor autora, cookingwithsusa.blogspot.com






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba