Hledáte inspiraci pro přípravu večeře? Anebo jen chcete vyzkoušet něco nového, co je zajímavé nejen chuťově ale i na pohled?
Máte-li zároveň v mrazáku nějaké to zapomenuté balení mraženého zeleného hrášku, můžete se rovnou pustit do práce! Hráškové placičky nadchnou nejen svou chutí, ale také nevšedním (zeleným) vzhledem. Podávat je můžete jako předkrm, i jako skvělou přílohu (k masu, rybě apod).
Hráškové placičky
Ingredience (cca na 12 placiček)
350 g mraženého hrášku
1 malá cibule nakrájená na kostičky
3 vejce
1/2 hrnku řeckého jogurtu
1/2 hrnku mouky
Stroužek česneku
Drcený kmín
sůl, pepř
Postup
1 Do hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu. Do vařící vody nasypejte mražený hrášek a nechejte vařit cca 3 minuty. Poté vodu slijte a hrášek přesypejte do mísy.
2 Pokud máte k dispozici mixér, rozmixujte hrášek do konzistence kaše s drobnými kousíčky. Případně použijte tyčový mixér. Pokud nemáte k dispozici ani jedno, zkuste hrášek pomačkat mačkadlem na brambory, aby vám vznikla kaše.
3 Do hráškové hmoty pak přidejte vejce, mouku, jogurt, cibuli a další ingredience, a vše zpracujte v těsto.
4 Z těsta pomocí lžíce tvořte malé placičky, a dozlatova opečte na rozehřáté pánvi s trochou ghí (z obou stran).
Tip na servírování
Placičky můžete ještě horké posypat parmezánem, který s placičkami vytvoří skvělé chuťové spojení. Nebo můžete před servírováním placičky potřít řeckým jogurtem (smíchaným s trochou soli, česneku a kopru) a ozdobit uzeným lososem. Pro přípravu předkrmu potřete oblíbenou pomazánkou a ozdobte bylinkami.
Bezlepková verze
Pro bezlepkovou variantu použijte pohankovou nebo rýžovou mouku.
Zdroje: názor autora, cookingwithsusa.blogspot.com
Sledujte nás na sociálních sítích: