Ať už letní kuřecí maso Asie, kuskus, po kterém se jenom zapráší nebo špenátová polévka – ingredience na tyto jednoduché a rychlé letní recepty najdete v každém supermarketu. Tím získáte více času na to užít si léto.
V létě nemáme vždy dostatek volného času, abychom trávili v kuchyni dlouhou dobu. Takže letní pokrmy, které nejen lahodně chutnají, ale také jsou rychle hotové, jsou více než vítány. S těmito recepty nepotřebujete žádné neobvyklé ingredience a ani ne 20 minut – ale chuť jim rozhodně nechybí!
Začněme se zázvorovým kuřecím masem z Asie. Kuřecí asijský styl s nádechem zázvoru je super chutný a připravený za méně než 20 minut. Takže máte dostatek času na to, abyste si užili léto.
Zázvorové kuřecí maso z Asie
Ingredience pro 4 osoby
30 g zázvoru
2 stroužky česneku
1 pórek
1 pomeranč
600 g kuřecích prsou
3 lžíce oleje
1 lžička cukru
260 ml zeleninového vývaru
1 lžíce octa
3 lžíce sójové omáčky
1 lžička sambal oelek
Postup
1 Oloupeme a nakrájíme zázvor a česnek. Očistěte pórek a nakrájejte na kroužky.
2 Umyjte pomeranč a osušte. Kůru nastrouhejte a vymačkejte šťávu. Umyjte kuřecí prsa, osušte a nakrájejte na kousky.
3 Zahřejte olej ve woku a smažte v něm maso 3 minuty. Přidejte zázvor, česnek a pórek a krátce osmažte, poprašte cukrem.
4 Zalijte vývarem, octem, pomerančovou kůrou a šťávou. Vařte 5 minut.
5 Dochuťte sójovou omáčkou a sambalem oelekem.
Tenhle kuskus zaslouží pusu. Nádherně letní, pouze s několika ingrediencemi, teplý nebo studený, klidně jako příloha ke grilu. Recept na skvělý kuskus si můžete upravit podle svých chutí – chutný bude vždy.
Letní kuskus
Ingredience pro 4 osoby
300 ml zeleninového vývaru
2 lžíce medu
4 lžíce octa
Špetka kmínu
Půl lžičky sambalu oeleku
300 g kuskusu
1 okurka
1 konzerva cizrny (265 g)
1 stroužek česneku
1 lžíce citronové šťávy
Sůl, pepř
Postup
1 Zahřejte zeleninový vývar s olejem, medem, octem, kmínem a sambalem oelekem.
2 Kuskus připravte do misky. Zalijte ho horkým vývarem a nechte louhovat asi 5 minut.
3 Umyjte okurku, podélně rozkrojte na čtvrtky a odstraňte semínka. Okurkové čtvrtky nakrájejte na plátky.
4 Propláchněte cizrnu studenou vodou a slijte. Oloupeme a nakrájíme česnek.
5 Opatrně načechrejte kuskus vidličkou, přidejte okurku, cizrnu a česnek. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
A pro gurmány recept na špenátovou polévku s bramborami. Dvě polévkové lžíce octa dodají bramborové polévce se špenátem něco navíc. Při vysokých venkovních teplotách je nejlepší ji podávat vlažnou na plochých talířích.
Špenátová polévka s bramborami
Ingredience pro 4 osoby
350 g brambor
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce oleje
300 g zmrazeného špenátu
600 ml zeleninového vývaru
200 ml smetany
2 lžíce octa
40 g parmazánu
Sůl, pepř
Postup
1 Oloupeme brambory, cibuli a česnek, vše nakrájíme na malé kousky.
2 Zahřejte olej v hrnci, připravené ingredience v něm krátce opečete.
3 Přidejte špenát, vývar a smetanu. Nechte vše vařit asi 10 minut. Polévku rozmixujte, ochuťte octem, solí a pepřem.
4 Parmazán nastrouhejte nahrubo. Naplňte polévku do talířů a posypte parmazánem. Pokapejte trochou oleje podle chuti.
Zdroj: Lecker unter 20 Minuten: 7 schnelle Rezepte für den Sommer | freundin.de
Sledujte nás na sociálních sítích: