Ať už vyzkoušíte středomořský gnocchi salát nebo zapečené gnocchi z trouby, obojí je dokonalým rychlým obědem nebo večeří a chutná prostě lahodně.
I když si občas rádi uděláme spoustu času na vaření, někdy je prostě nutné uvařit super rychle. K tomu jsou ideální bleskové recepty.
Jedním z nich je tento studený gnocchi salát. Podaří se vám ho připravit za pár minut a díky klasické, italské kombinaci mozzarelly, rukoly a rajčat chutná vždy skvěle. Horké dny jsou tady, tak ho vyzkoušejte klidně hned teď!
Rychlý salát s gnocchi
Ingredience
100 g rukoly
1 hrst koktejlových rajčat
250 g smažených gnocchi
1 balíček mini mozzarellových kuliček
Na dresink:
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
1/2 lžičky hořčice
1 lžička italské bylinné směsi
1 polévková lžíce medu
70 g jogurtu
Postup
1 Na pánvi rozehřejte trochu oleje, přidejte gnocchi a krátce smažte dozlatova. Hotové dejte stranou. Umyjte rukolu a rajčata a nakrájejte na malé kousky. Vložte rukolu, rajčata, mozzarellu a gnocchi do misky.
2 Smíchejte všechny ingredience pro dresink a přidejte je do salátu. Lehce zamíchejte a už jen užívejte lahodnou chuť Itálie.
Tento bleskový recept na feta gnocchi z trouby si zamilujete
Pokud máte raději teplo variantu, jsou tyto gnocchi s fetou ideální volbou. Jsou super snadné na výrobu a jejich krémová chuť vás přenese do středomořského letoviska. Jídlo, které potěší mladé i starší.
Zapečené gnocchi s fetou
Ingredience na 3 porce
1 balení (500 g) gnocchi
1/2 cukety
400 g malých rajčat (např. koktejlových nebo cherry)
8 lžic olivového oleje
150 g sýru Feta
2 lžíce italské bylinné směsi
Sůl a pepř
Postup
1 Nejprve předehřejte troubu na 220 °C. Pak nakrájejte cuketu na polovinu a nakrájejte na plátky. Gnocchi rozkrájejte na čtvrtky. Pak dejte vše s rajčaty do zapékací misky. Přidejte olivový olej a bylinnou směs a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
2 Doprostřed, stejně jako u populárních těstovin feta, vytvořte malý prostor a vložte sýr feta vcelku.
3 Pečte v troubě po dobu 20 minut. Po uplynutí času znovu promíchejte. Servírujte teplé (i když i studené chutnají báječně).
Zdroj: Blitzrezept für 5-Minuten-Gnocchi-Salat | freundin.de, Blitzrezept: Schnelle Feta-Gnocchi aus dem Ofen | freundin.de
Sledujte nás na sociálních sítích: