Prostreno.cz

Jednoduchý recept na šťavnatý koláč s borůvkami a jogurtem

Dát do dortu nebo koláče borůvky je vždycky dobrý nápad. Dodají jakémukoliv dezertu během okamžiku nejen letní nádech, ale i atraktivní vzhled. A ve spojení s jogurtem získáte šťavnatý koláč s chutí léta!

Kromě sluníčka a vysokých teplot si můžete sladké letní dny zpříjemnit tímto nebeským borůvkovo-jogurtovým koláčem. Připravíte ho velmi snadno a jen z několika málo ingrediencí a jeho chuť je nádherně šťavnatá a lahodně ovocná. Uvidíte, že je nejlepší, jaký jste kdy jedli!

Šťavnatý koláč s borůvkami a jogurtem

Ingredience

300 gramů mouky

250 gramů másla

190 gramů cukru

250 g mražených borůvek

250 g řeckého jogurtu

1 balení prášku do pečiva

5 vajec

50 ml mléka

Postup

1 Nejdříve si předehřejte troubu na 175 stupňů.

2 Máslo nakrájejte na malé kousky, dejte do mísy a přidejte cukr. Ručním mixérem mixujte 2-3 minuty, dokud nevznikne krémová hmota.

3 Postupně vmíchejte vejce. Poté si v další misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a přidejte po částech do mísy. Zalijte mlékem a jogurtem a dobře promíchejte.

4 Nakonec stěrkou opatrně vmíchejte borůvky tak, aby zůstaly celé a nepomačkaly se.

5 Těsto rovnoměrně nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na koláč nebo bábovku a pečte asi 55 minut (otestujte špejlí!).

6 Hotový koláč nechte pár minut vychladnout ve formě, z bábovkové formy ho poté opatrně vyklopte na talíř a nechte zcela vychladnout.

Tip

Pokud chcete, můžete koláč před podáváním poprášit trochou moučkového cukru nebo na něj dát cukrovou polevu.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-rezept-saftiger-blaubeer-joghurt-gugelhupf






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba