Dát do dortu nebo koláče borůvky je vždycky dobrý nápad. Dodají jakémukoliv dezertu během okamžiku nejen letní nádech, ale i atraktivní vzhled. A ve spojení s jogurtem získáte šťavnatý koláč s chutí léta!
Kromě sluníčka a vysokých teplot si můžete sladké letní dny zpříjemnit tímto nebeským borůvkovo-jogurtovým koláčem. Připravíte ho velmi snadno a jen z několika málo ingrediencí a jeho chuť je nádherně šťavnatá a lahodně ovocná. Uvidíte, že je nejlepší, jaký jste kdy jedli!
Šťavnatý koláč s borůvkami a jogurtem
Ingredience
300 gramů mouky
250 gramů másla
190 gramů cukru
250 g mražených borůvek
250 g řeckého jogurtu
1 balení prášku do pečiva
5 vajec
50 ml mléka
Postup
1 Nejdříve si předehřejte troubu na 175 stupňů.
2 Máslo nakrájejte na malé kousky, dejte do mísy a přidejte cukr. Ručním mixérem mixujte 2-3 minuty, dokud nevznikne krémová hmota.
3 Postupně vmíchejte vejce. Poté si v další misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a přidejte po částech do mísy. Zalijte mlékem a jogurtem a dobře promíchejte.
4 Nakonec stěrkou opatrně vmíchejte borůvky tak, aby zůstaly celé a nepomačkaly se.
5 Těsto rovnoměrně nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na koláč nebo bábovku a pečte asi 55 minut (otestujte špejlí!).
6 Hotový koláč nechte pár minut vychladnout ve formě, z bábovkové formy ho poté opatrně vyklopte na talíř a nechte zcela vychladnout.
Tip
Pokud chcete, můžete koláč před podáváním poprášit trochou moučkového cukru nebo na něj dát cukrovou polevu.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-rezept-saftiger-blaubeer-joghurt-gugelhupf
Sledujte nás na sociálních sítích: