Čerstvá zelenina chutná nejlépe v létě. A v kombinaci s těstovinami je to opravdová lahůdka. Pokud máte chuť na něco lehkého a letního, tady je recept na vegetariánské lasagne.
Milujeme lasagne! Ale vydatná varianta s mletým masem může být pro žaludek – zvlášť při vysokých letních teplotách – náročná. Ideální alternativou jsou proto lehké letní lasagne se spoustou čerstvé zeleniny. V klasickém receptu se používají papriky, lilek a cuketa – místo nich však můžete použít i houby, mrkev nebo brokolici.
Vegetariánské lasagne
Ingredience
200 g plátků lasagní
1 cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
1 plechovka nakrájených rajčat
1 špetka cukru
hrst čerstvé bazalky
1 červená paprika
1 cuketa
1 lilek
250 g bešamelové omáčky
sůl
pepř
200 g sýra na posypání
Postup
1 Cibuli a stroužky česneku nakrájejte nadrobno a orestujte na pánvi s trochou olivového oleje. Polijte nakrájenými rajčaty. Dochuťte solí, cukrem a nasekanou bazalkou a nechte omáčku deset až patnáct minut redukovat.
2 Mezitím si nakrájejte papriky, cuketu a lilek na kostičky velikosti sousta a krátce je osmahněte je na trošce olivového oleje v pánvi se zvýšeným okrajem. Přidejte špetku vody. Jakmile je zelenina al dente, dochuťte solí a pepřem.
3 Pak na dno zapékací mísy rovnoměrně rozetřete bešamelovou omáčku a položte do ní vrstvu plátků lasagní. Na ně dejte vrstvu zeleniny, přidejte rajčatovou omáčku a začněte znovu s trochou bešamelu.
4 Lasagne dozdobte zeleninou a rajčatovou omáčkou, poté posypte sýrem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 30 minut, dokud sýr nezezlátne.
Tip
Pokud chcete, můžete zeleninové lasagne před podáváním ozdobit lístky čerstvé bazalky.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-und-diaet-vegetarische-sommer-lasagne
Sledujte nás na sociálních sítích: