Také máte rádi špagety carbonara? Pak byste měli vyzkoušet upravenou verzi s bramborami místo těstovin. Jsou jednoduše nebeské!
Špagety carbonara jsou klasickou verzí špaget. Existuje jen málo lidí na světě, kdo by tuhle variantu nemiloval. A ačkoli nám chutnají tolik, že bychom je mohli jíst pořád, naše boky jsou trochu jiného názoru. Proč tedy nevyzkoušet kaloricky přijatelnější verzi? Kombinace smažené slaniny, nadýchané smetany, jemného parmazánu a vydatných brambor vás jistě také srazí na kolena. Tento snadný a rychlý recept na brambory à la carbonara tedy rozhodně stojí za vyzkoušení!
Brambory carbonara
Ingredience
2 cibule
150 gramů slaniny
1 kg brambor
1 vejce
280 ml smetany
100 gramů parmezánu
nasekaná petržel
sůl a pepř
trochu másla na smažení
Příprava
1 Brambory nejprve omyjte, oloupejte, nakrájejte na plátky a uvařte ve vroucí vodě jen tak napůl.
2 Smetanu, 80 g sýra a vejce smíchejte v míse a dochuťte solí a pepřem. Cibuli nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi se slaninou a trochou másla.
3 Potom si předehřejte troubu na 200 stupňů. Plátky brambor vložte jeden vedle druhého do vymazané zapékací misky a smíchejte se smetanovou omáčkou.
4 Poté navrch přidejte směs cibule a slaniny a dejte si na 15 minut zapéct.
5 Potom obsah zapékací mísy posypte zbylým parmazánem a petrželkou a pečte dalších 5 minut na 180 stupňů, dokud nejsou brambory à la carbonara dozlatova opečené.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-raffiniertes-rezept-kartoffeln-a-la-carbonara
Sledujte nás na sociálních sítích: