Tento dort nejen kouzelně zní, ale také tak chutná. Sněhově bílé řezy se sladkými malinami a nadýchaným krémem z mascarpone potěší malé i velké.
Milujeme sladké, letní ovoce, šťavnaté dezerty a krémové krémy – a je dobře, že to všechno můžeme spojit v jednom lahodném dortu! Řeč je o nádherných Sněhurčiných řezech: nadýchaný základ je pokrytý sladkokyselou malinovou vrstvou a lahodným krémem z mascarpone a připomíná nám pohádkovou princeznu se 7 trpaslíky. A přitom je tak snadné ho vykouzlit.
Sněhurčiny řezy
Ingredience na těsto
150 gramů cukru
3 vejce
165 g másla
165 gramů pšeničné mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 špetka soli
Ingredience na malinovou vrstvu
600 g čerstvých malin
50 g kukuřičného škrobu
325 ml malinové šťávy
Ingredience na krém z mascarpone
200 gramů smetany
250 g mascarpone
2 čajové lžičky ztužovače smetany
3-4 lžičky moučkového cukru
1 vanilkový lusk, jeho dužina
Ingredience na polevu
200 gramů malin
8 křehkých sušenek
hobliny bílé čokolády
Příprava
1 formu 32×24 cm vyložíme pečicím papírem a předehřejeme troubu na 180 stupňů.
2 Máslo rozpustíme a necháme opět vychladnout. Vejce se špetkou soli a cukrem šleháme ručním mixérem 5–8 minut do nadýchané hmoty. Mouku smícháme s práškem do pečiva.
3 Ke směsi cukru a vajec přidáme rozpuštěné máslo a krátce, ale důkladně promícháme. K vaječné směsi prosejeme mouku a důkladně vmícháme.
4 Těsto nalijeme do formy a pečeme na střední příčce 13–16 minut. Otestujme špejlí!
5 Na malinovou vrstvu smícháme 4–5 lžic šťávy s kukuřičným škrobem a dáme stranou. Zbylou šťávu povaříme v hrnci a přidáme maliny. Nahrubo rozmačkáme šťouchadlem na brambory a znovu přivedeme k varu. Pak přidáme směs kukuřičného škrobu k malinám. Naposledy přivedeme k varu a ještě horký nalijeme na teplý dortový základ. Rovnoměrně rozetřeme. Malinovou vrstvu necháme úplně vychladnout.
6 Nakonec dáme smetanu s mascarpone a dužinu z vanilkového lusku do vysoké nádoby a vyšleháme ručním mixérem. Přidáme ztužovač a šleháme, dokud nevznikne pevná hmota. Krém rozetřeme na malinovou vrstvu a dáme na 3–4 hodiny (nebo přes noc) ztuhnout do lednice.
7 Těsně před podáváním maliny rozpůlíme a ozdobíme s nimi dort. Sušenky rozdrtíme na kousky a položíme navrch. Nakonec přidáme pár čokoládových hoblinek.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-maerchenhaft-rezept-schneewittchen-schnitten
Sledujte nás na sociálních sítích: