Hledáte lahodnou přílohu ke grilování nebo něco, co byste mohli vzít jako dárek na party?
Co třeba tenhle tradiční italský lahodný skládaný chléb?
Recept na šťavnatý skládaný chléb jako z Itálie
Ať už jako zpestření na příští zahradní párty nebo jako příloha ke grilování: Italský překládaný chléb je atraktivní nejen vizuálně, ale je také velmi chutný. Přinášíme recept, který nevyzkoušíte rozhodně jenom jednou.
Tento recept je plný středomořských surovin a jedním soustem vás přenese na chuťový výlet do Itálie.
Skládaný chléb
Ingredience na těsto
500 g směsi na světlý chléb
7 gramů suchého droždí
370 g vody (28°C)
20 gramů olivového oleje
Ingredience na náplň
50 g rajčatové omáčky na pizzu
250 gramů vody
100 g šunky nakrájené na kostičky
50 g nakrájených oliv
200 g strouhaného sýra mozzarella
Dále budete potřebovat chromovaný pekáček o délce asi 25 cm.
Příprava
1 Smíchejte chlebovou směs a zbývající suroviny na těsto podle základního receptu na obalu, vypracujte, přikryjte utěrkou a nechte 60 minut odpočívat.
2 Mezitím vymažte formu na pečení a vysypejte moukou. Po uplynutí doby těsto rozválejte na pomoučeném vále na obdélník o velikosti cca 60 × 40 cm.
3 Pak těsto potřete rajčatovou omáčkou na pizzu a nasypejte zbylé suroviny z náplně, obdélník těsta přeložte od delší strany ke středu a přiklopte i z druhé strany.
4 Nyní tento čtvercový pramen nařežte na 2 cm široké kousky a po kouscích z jedné strany na druhou je vkládejte do formy na bochník, dokud nebude forma plná. Nyní formu přikryjte utěrkou a složený chléb nechte dalších 20 minut kynout.
5 Mezitím si předehřejte troubu na 200 °C. Poté chléb vložte do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Po uplynutí doby pečení vyndejte formu z trouby, nechte chléb vychladnout a poté z formy vyklopte.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-rezepte-des-monats-italien-saftiges-faltenbrot
Sledujte nás na sociálních sítích: