Orientální těstovinový salát je skvělou alternativou těstovinového salátu – a mnohem lepší než originál! Máme pro vás recept!
Nekonečné množství obědů a večeří na grilu vedlo k poškození jinak skvělé image klasického těstovinového salátu. Bohužel je s masem nebo klobásou spojený asi jako těstoviny s Itálií. Ale mohlo by to být mnohem víc než jen kalorická bomba s přísadami, které byste jinak v žádném receptu nezkombinovali.
Jsme si však jisti, že tuhle variantu si určitě zamilujete a těstovinovému salátu dáte ještě šanci – díky čerstvým hroznům, pikantnímu kozímu sýru, rukole a cizrně už tento orientální těstovinový salát s klasikou nemá mnoho společného. Spíše si ho s klasickým salátem budete spojovat jen těžko. Jste připraveni přepojit kulinářské synapse? Pak je tu chutný recept...
Orientální těstovinový salát
Ingredience na salát
400 g fusilloni nebo penne
150 gramů kozího sýra
100 gramů červených hroznů
300 gramů cizrny
70 g rukoly
80 g slunečnicových semínek
1 červená cibule
1 avokádo
5 sušených rajčat
Ingredience na dresink
150 g tahini
100 gramů ricotty
2 stroužky česneku
1 citron
1 lžička medu
1 špetka mleté uzené papriky
1 špetka kmínového prášku
Sůl, pepř
Příprava
1 Osolenou vodu přivedeme k varu a těstoviny uvaříme al dente podle návodu na obalu. Necháme vychladnout.
2 Hrozny omyjeme, oloupeme a nakrájíme cibuli, cizrnu scedíme a sušená rajčata nakrájíme nadrobno. Kozí sýr a avokádo také nakrájíme na malé kousky. Rukolu omyjeme a osušíme.
3 Rozpálíme pánev a opečeme cizrnu bez oleje. Po několika minutách přidáme slunečnicová semínka. Všechny ingredience smícháme s nudlemi ve velké míse.
4 Na zálivku oloupeme a prolisujeme česnek. Smícháme s tahini, 50 ml vody, ricottou a citronovou šťávou. Přidáme med, mletou uzenou papriku a kmín a rozmixujeme mixérem na krém. Dochutíme solí a pepřem.
5 Salát přelijeme zálivkou a ihned podáváme.
Dobrou chuť!
Zdroj: www.elle.de/lifestyle-essen-trinken-orientalischer-pasta-salat
Sledujte nás na sociálních sítích: