S tímto receptem se na podzim obzvlášť těšíme! Hruškový koláč s vlašskými ořechy je na sezonu jako stvořený a nemusíte se bát, že byste zhřešili. Recept, který vás podzimně naladí – a navíc je zdravý.
S podzimem přichází touha po jablkách a hruškách, které jsou právě v sezoně. Čerstvě natrhané je samozřejmě vynikající, ale ovoce je nepřekonatelně lahodné i při použití do koláče. A koláč nemusí být automaticky hřích. Pokud jako v tomto receptu použijete sladší mouku a alternativu rafinovaného cukru, můžete si dopřát klidně druhý kousek nebo i třetí... Mimochodem: Tento hruškový koláč s vlašskými ořechy je díky ořechům lahodně šťavnatý a velmi aromatický – a navíc pěkně vypadá!
Tento hruškový koláč s vlašskými ořechy není hřích – a naladí vás na podzim!
Hruškový koláč s vlašskými ořechy
Ingredience
175 g másla, nakrájeného na kostičky, plus navíc na plech
100 g jader vlašských ořechů
60 gramů ovesné mouky
60 g čirokové mouky
20 gramů kukuřičného škrobu
100 g přírodního cukru
2 vejce, lehce rozšlehaná
50 g hořké čokolády, nahrubo nasekané
4 malé, zralé hrušky, nakrájené na plátky
2 lžíce medu
Příprava
1 Troubu předehřejte na 160 °C.
2 Čtvercovou formu (23 × 23 cm) vymažeme tukem a vyložíme pečicím papírem.
3 V mixéru nasekáme najemno vlašské ořechy, poté vmíchejte mouku a přírodní cukr. Přidáme máslo a mícháme, dokud nevznikne drobivá hmota. Jemně vmícháme vejce. Nakonec vmícháme čokoládu.
4 Těsto nalijeme do formy a povrch uhladíme nebo přitlačíme.
5 Plátky hrušek ozdobně rozložíme na těsto a lehce přitlačíme.
6 Pečeme 25 minut, dokud nebude koláč pevný na dotek. Necháme deset minut odpočívat ve formě, poté dáme na mřížku a necháme úplně vychladnout.
7 Na polevu smícháme med se dvěma lžícemi vody a tím potřeme vychladlý koláč.
Dort lze skladovat ve vzduchotěsné nádobě v lednici dva až čtyři dny. Před podáváním ho ale nechte ohřát na pokojovou teplotu.
Zdroj: www.elle.de/lifestyle-essen-trinken-rezept-birnenkuchen-walnuesse-gesund-herbst
Sledujte nás na sociálních sítích: