Oblíbená klasika na plechu, ale obávaná při pečení. Nebojte se, s naším receptem se skořicové hvězdičky zaručeně vydaří!
Obrovský nepořádek… nebo možná ne! V době nejvyšších příprav na Vánoce zůstává v kuchyni často nepořádek. Ostatně seznam klasického pečiva, jako jsou perníčky, makronky a vanilkové rohlíčky, se musí připravovat kousek po kousku – nebo spíš cukroví po cukroví. Pokud ale chcete plech cukrovím naplnit snadno a bez velké námahy, můžete si upéct tento bezkonkurenčně lahodný recept na skořicové hvězdičky. A nebojte se fámy, že skořicové hvězdičky jsou jen pro cukrářské mistry – tento recept s pouhými pěti ingrediencemi zaručeně zvládnete také!
Skořicové hvězdičky
Na těsto
300 g mletých mandlí
500 g syrové marcipánové hmoty
250 g moučkového cukru
1 lžička mleté skořice
3 bílky (velikost M)
1 špetka soli
Na polevu
200 gramů moučkového cukru
2 bílky
Volitelně
několik kapek rumového aroma
Příprava
1 Marcipán nasekejte a s mandlemi, moučkovým cukrem, skořicí, solí a bílkem vypracujte těsto. Poté přikryjte a dejte na hodinu do lednice.
2 Mezitím si můžete připravit sníh z bílků. K tomu vyšleháme bílky na nejvyšší stupeň a vmícháme prosátý moučkový cukr.
3 Těsto rozválíme na tloušťku asi půl centimetru a vykrajujeme vykrajovátkem ve tvaru hvězdiček. Náš tip: Těsto rozválejte mezi dvěma kusy potravinářské fólie, aby se pracovní plocha nelepila, a vykrajovátka čas od času namáčejte v moučkovém cukru. Toto je nejjednodušší způsob, jak vytvořit dokonalý tvar hvězdy!
4 Poté hvězdičky potřeme bílkovou polevou a dáme na plech. Pro ty, kteří mají rádi cukroví nazdobené dokonale, lze polevu nanášet i pomocí zdobícího sáčku.
5 Nakonec skořicové hvězdičky upečeme v troubě na cca 100 stupňů po dobu asi 15–20 minut a poté necháme vychladnout.
Zdroj: www.elle.de/lifestyle-essen-trinken-rezept-zimtsterne-fuenf-zutaten
Sledujte nás na sociálních sítích: