Co je v chladných zimních dnech lepší než karamelizovaná jablka se skořicí? Konkurovat jim může pouze tento jednoduchý recept na karamelově jablečný cheesecake! Jde totiž ještě o krok dále a je nejen nejchutnějším dezertem všech dob, ale také super rychle připravený – a v rámci současných úspor ho připravíte úplně bez trouby!
Mimochodem, tento tvarohový dezert se výborně hodí i o Vánocích, protože je jednoduchý na přípravu a zaručeně bude chutnat každému. Pokud tomu nevěříte, musíte to zkusit sami. V každém případě dáváme záruku, že vám jeho chuť v ústech přímo exploduje! Proto pozor: Tato varianta tvarohového koláče může být velmi návyková. A díky způsobu přípravy si ho snadno odnesete, kam budete zrovna chtít.
Rychlý karamelový jablečný tvarohový koláč do skleničky
Ingredience
2 jablka
180 g tvarohu
80 g smetany ke šlehání
30 gramů moučkového cukru
40 g vlašských ořechů (pražených)
10 gramů hnědého cukru
1 lžička čerstvě vymačkané limetkové šťávy
1 lžička skořice
1/4 lžičky muškátového oříšku
55 gramů horké smetany
50 gramů bílého cukru
Postup
1 Prvním krokem je příprava karamelu. K tomu rovnoměrně rozetřete bílý cukr na dno hrnce a zahřívejte, dokud cukr nezkaramelizuje světle hnědou barvu. Pak okamžitě vypněte sporák.
2 Ke zkaramelizovanému cukru za stálého míchání přidejte horkou, téměř vroucí smetanu. Nechte vychladnout.
3 Jablka nakrájejte na kostičky a smažte je na pánvi s karamelem, hnědým cukrem, skořicí, muškátovým oříškem a limetkovou šťávou asi 5 až 7 minut, dokud jablka nezměknou.
4 Smetanu a moučkový cukr ušlehejte do krémové hmoty. Vmíchejte tvaroh a spojte do homogenní hmoty.
5 Polovinu tvarohového krému rozdělte do sklenic a navrch položte jablka.
6 Pak následuje vrstva nasekaných vlašských ořechů a poslední vrstvou je tvarohová hmota.
7 Ozdobte skořicí, jablky a ořechy – a máte hotovo!
Mimochodem: V uzavíratelných skleničkách je můžete uchovat do druhého dne. A vychlazené jsou také vynikající.
Dobrou chuť!
Zdroj: www.elle.de/lifestyle-essen-trinken-rezept-karamell-apfel-cheesecake-glas-ohne-backen-kaesekuchen
Sledujte nás na sociálních sítích: