Nejste ještě dostatečně vánočně naladěni? Žádný problém, prostě si ho doma navoďte. Abyste se o Vánocích ale nepředávkovali cukrem, přidejte mezi svařené víno a perník také zdravé sušenky. Tento recept na pečené jablečné sušenky nejen chutná neuvěřitelně lahodně, ale je také veganský a bez cukru. A jako cukroví na poslední chvíli naprosto ideální!
Pečené jablečné sušenky
Ingredience (na cca 20 sušenek)
2 lžíce mletých chia semínek
6 lžic vody
100 g nasekaných vlašských ořechů
200 g jemných ovesných vloček
80 g jablečných lupínků, nakrájených
2 lžíce cukru z kokosových květů
3 lžičky skořice
½ lžičky soli
100 gramů kokosového oleje
120 ml javorového sirupu
Příprava
1 Troubu předehřejte na 180 stupňů.
2 V kuchyňském robotu rozdrťte chia semínka a v malé misce smíchejte s vodou. Dejte na 10 minut do lednice.
3 Vlašské ořechy opečte na pánvi bez oleje, dokud lehce nezhnědnou.
4 Polovinu nakrouhaných ovesných vloček zpracujte v kuchyňském robotu na mouku. Poté v míse smíchejte se zbylým nakrouhaným ovsem, vlašskými ořechy, jablečnými lupínky, cukrem z kokosových květů, skořicí a solí.
5 Smíchejte kokosový olej s javorovým sirupem. Vmíchejte chia semínka a vše smíchejte se směsí ovesných vloček.
6 Pomocí polévkové lžíce tvarujte z těsta na sušenky malé kuličky a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Vidličkou lehce zploštěte a vytvarujte do tvaru sušenky.
7 Sušenky pečte asi 15 minut a nechte zcela vychladnout. Teprve poté je vyjměte z trouby. Upečené jablečné sušenky vydrží ve vzduchotěsné nádobě asi týden.
Dobrou chuť!
Zdroj: www.elle.de/lifestyle-essen-trinken-rezept-bratapfel-plaetzchen-vegan-ohne-zucker
Sledujte nás na sociálních sítích: