Chcete, aby váš nový rok byl nejen zdravý a šťastný, ale i sladký? Pak pro vás máme recepty na netradiční dezerty.
A to nemluvíme o dusivých bábovkách po večeři. Víme, že sladká jídla, dezerty a kreativní sušenky mohou být ještě lepší než dort. Vyzkoušejte naše recepty! Všechny jsou speciální, a proto naprosto ideální pro rok 2023.
A jakým jiným dezertem začít nový rok než milionářskými krémovými řezy.
Cookies 'N' Cream Millionaire Shortbread
Ingredience na těsto
1/2 hrnku změklého másla
1/2 hrnku krystalového cukru
1 hrnek polohrubé mouky
1/4 hrnku neslazeného kakaového prášku
1/4 lžičky soli
Čokoládový karamel:
3/4 hrnku slazeného kondenzovaného mléka
4 polévkové lžíce másla
1/4 hrnku světle hnědého cukru
2 polévkové lžíce světlého kukuřičného sirupu
1/4 hrnku čokoládových hoblinek
Krémová náplň
1/3 hrnku vysokoprocentní smetany
1 hrnek měkkého tvarohu
1/2 hrnku moučkového cukru
1 lžička čistého vanilkového extraktu
1 hrnek drcených sušenek Oreo (asi 10 kousků)
1 hrnek čokoládových lupínků
Postup na těsto
1 Předehřejte troubu na 180 stupňů vyložte čtvercový plech papírem na pečení. Ten potom nastříkejte sprejem na pečení nebo lehce potřete olejem.
2 Elektrickým šlehačem na střední až vysokou rychlost ušlehejte ve velké míse máslo a krystalový cukr do krému. Přidejte mouku, kakaový prášek a sůl a šlehejte, dokud se nespojí.
3 Nalijte na připravený plech. Zadní stranou malé odměrky nebo prsty těsto rozetřete do rovnoměrné vrstvy. Pečte, dokud se vršek přestane lesknout, asi 15 minut. Nechte vychladnout.
Postup na čokoládový karamel
1 Ve středním hrnci na středním plameni přiveďte za stálého míchání k varu mléko, máslo, hnědý cukr a kukuřičný sirup.
2 Snižte teplotu na minimum a za stálého míchání vařte do lehce zlatavé barvy, asi 6 minut. Sejměte z tepla. Nechte 3 minuty vychladnout a poté vmíchejte hoblinky.
3 Čokoládovou směs ihned nalijte na těsto a rozetřete v rovnoměrné vrstvě. Nechte v chladničce.
Postup na krémovou náplň
1 Elektrickým šlehačem na středně vysokou rychlost ve střední misce šlehejte smetanu, dokud se nevytvoří tuhé vrcholy. Přendejte do jiné misky.
2 Elektrickým šlehačem na střední rychlost ve stejné míse jako na smetanu ušlehejte smetanový sýr, moučkový cukr a vanilku do hladka. Vmíchejte šlehačku, dokud se nezapracuje, a poté vmíchejte Oreo sušenky.
3 Navrch čokoládové vrstvy dejte krémovou směs s Oreo sušenkami a rozetřete v rovnoměrné vrstvě. Vraťte do chladničky.
4 Čokoládové hoblinky rozehřejte v misce v mikrovlnce na nejvyšší výkon v 30sekundových intervalech a po každé zamíchejte, dokud se nerozpustí. Nechte 5 minut vychladnout.
5 Rozpuštěnou čokoládou polijte náplň a uhlaďte v rovnoměrné vrstvě. Nechte v chladu, dokud dobře nevychladne, alespoň 2 hodiny nebo nejlépe přes noc.
6 Řezy pomocí papíru vyjměte z formy a nakrájejte na tyčinky.
Zdroj: www.delish.com/cooking/recipe-ideas/a40180486/cookies-n-cream-millionaire-shortbread-recipe/
Sledujte nás na sociálních sítích: