Prostreno.cz

Jahodová horká čokoláda na zahřátí duše

Že čokoláda a jahody dokonale ladí, už jsme zjistili asi všichni. Ale zkusili jste někdy jahodovou horkou čokoládu?

Pokud jste si chtěli někdy vyrobit čokoládu na pití doma, pravděpodobně jste si položili otázku, co vlastně potřebujete. Čokoláda a mléko? Téměř jste to uhodli! Chcete-li získat opravdu krémovou horkou čokoládu, která je mírně hustá, je potřeba kukuřičný škrob. Protože pouze s touto přísadou se mléko a čokoláda optimálně spojí.

Můžete si také připravit horkou čokoládu pouze z čokolády. Horká čokoláda s kakaem ale chutná mnohem intenzivněji.

Přidáním vanilky a malé špetky soli získáte horkou čokoládu intenzivní chuti. A marshmallows, šlehačka a čokoládový topping dělají z horké čokolády skutečný smyslový a chuťový zážitek!

Jakou čokoládu na horkou čokoládu?

Skutečná horká čokoláda je vyrobena z čokolády, a ne z kakaového prášku. Odtud název. Aby byl tento horký čokoládový nápoj super lahodný, potřebujete správnou čokoládu.

Pro ty, co mají rádi sladké, a ne moc hořké, doporučuji buď čokoládu z plnotučného mléka nebo čokoládu na vaření. Na horkou čokoládu můžete samozřejmě použít i plnotučnou mléčnou čokoládu. Mléčná čokoláda ale neobsahuje téměř žádné kakaové máslo, které skvěle zvýrazňuje chuť.

Hořká čokoláda má vysoký obsah kakaa a je ideální pro ty, kteří ji mají rádi lehce hořkou chuť. Pak ale možná vynechte kakao na vaření, jinak bude výsledek příliš hořký.

Horká čokoláda je klasikou mezi recepty, které zahřejí duši. Je tedy nejvyšší čas udělat revoluci ve známém nápoji a vyzkoušet něco nového,  co takhle horká jahodová čokoláda? 

Jahodová čokoláda

Ingredience (na 2 šálky)

60 g neslazeného kakaového prášku

60 gramů bílého cukru

12 velkých jahod

300 ml plnotučného mléka

Volitelné zdobení

Mini marshmallows

cukrové perly

šlehačka 

Příprava

1 Jahody omyjeme, zbavíme listů a rozmixujeme v mixéru s asi 75 ml mléka dohladka.

2 V kastrůlku smíchejte metličkou zbylé mléko, neslazený kakaový prášek a cukr a zahřejte. 

4 Poté vmícháme jahodové pyré a za stálého míchání přivedeme tekutinu k varu. 

5 Jahodovou čokoládu pak můžeme podávat teplou a ozdobenou například šlehačkou, cukrovými perličkami nebo marshmallow.

Tipy na horkou čokoládu

Na horkou čokoládu určitě použijte kakao na pečení! Protože pití kakaového prášku má mnoho přísad, které ovlivňují chuť. Další lahodnou variantou je horká čokoláda se skořicí: do horké čokolády na pití přidejte 1–2 špetky skořice. Zkuste horkou bílou čokoládu. Stačí na to použít stejný recept. Hořkou čokoládu však vyměňte za bílou a kakao vynechejte. Také lahodná, ale naprostá kalorická bomba, je horká čokoláda se smetanou. Místo mléka se používá šlehačka nebo se jí část mléka nahradí. Další tip: horká čokoláda s Baileys nebo vodkou. Vy rozhodujete, kolik jí tam dáte…

Kdo má rád méně sladké, může cukr vynechat!

Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-rezept-fuer-heisse-erdbeer-schokolade





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba