Máte chuť na zdravou, ale chutnou snídani? Tato čokoládová ovesná kaše je krémová, sladká a rychlá na přípravu! Tak na nic nečekejte a udělejte si ji hned.
Pomohou vám zhubnout, zajistí lepší pleť a posílí vlasy a nehty – to, že ovesné vločky jsou obohacením pro naše tělo a přinášejí zdravotní výhody, není nic nového. Je tu ale ještě jeden důvod, proč se vyplatí zvolit vločky jako základní surovinu v každodenní snídani.
Oves obsahuje jedinečnou formu rozpustné vlákniny známou jako beta-glukan, která vás udrží syté doslova na hodiny. Ovesné vločky navíc dodají tělu dlouhodobou a stálou energii, protože zpracování komplexních sacharidů obsažených ve vločkách trvá déle. Spolu s banány také dodáte tělu energeticky bohatý vitamín B6.
Správný start do nového dne
S ovesnými vločkami na snídani nemůžete šlápnout vedle. Oves vás zasytí na dlouhou dobu, dá se připravit na různé způsoby a povzbudí trávení. V tomto receptu na čokoládově zapečené ovesné vločky se nakrátko vloží do trouby. Díky tomu vznikne zapečená varianta ovesných vloček. Chutná a velmi zdravá!
Pečená čokoládová ovesná kaše
Ingredience
40 g ovesných vloček
1/2 lžičky prášku do pečiva
1 zralý banán
80 ml ovesného nápoje, přírodní
½ lžičky vanilkového extraktu
1 lžička kakaa na pečení
1 lžička bílého mandlového másla
Příprava
Nejdříve si předehřejeme troubu na 180. 2 Smícháme ovesné vločky, prášek do pečiva, polovinu banánu, rostlinné mléko, vanilkový extrakt a kakao na pečení. Těsto nalijeme do malého pekáčku a pečeme ve střední části trouby 20–25 minut. Navrch dáme zbylý banán a mandlové máslo a vychutnejte si zdravou snídani plnou chuti.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-weight-watchers-fitness-rezept-schoko-haferflocken
Sledujte nás na sociálních sítích: