Zapékané těstoviny dokážou opravdu vyvolat dobrý pocit! Gratinované a s lahodnou omáčkou jistě potěší celou rodinu.
Na rozdíl od klasických zapečených těstovin se pro tento recept nemusejí těstoviny předvářet. Stačí si připravit omáčku a poté dát syrové těstoviny do trouby s omáčkou. Po pouhých 30 minutách jsou těstoviny uvařené, omáčka zhoustne a sýr se rozpustí a zhnědne. A smetana dodá také úžasně krémovou konzistenci. Tak chutná čistá pohoda!
Zapečené těstoviny s mletým masem
Ingredience na 4 porce
1 stroužek česneku
1 cibule
trochu olivového oleje na smažení
300 g míchaného mletého masa
1 lžíce rajčatového protlaku
500 ml vývaru
500 ml rajčatové passaty
tymián, oregano
sůl, pepř a cukr
150 g smetany ke šlehání
400 g těstovin
150 g strouhaného sýra
Příprava
1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
2. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
3. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a za stálého míchání smažíme mleté maso, dokud nebude drobivé. Poté přidáme cibuli a česnek a smažíme, dokud cibule není průhledná.
4. Přidáme rajčatový protlak a znovu orestujeme.
5. Vše zalijeme vývarem. Vmícháme rajčatovou passatu a přidáme všechny bylinky, sůl, pepř a trochu cukru.
6. Omáčku necháme asi 5 minut provařit. Nakonec vmícháme smetanu ke šlehání.
7. Nepředvařené těstoviny vložíme do zapékací mísy s omáčkou a promícháme. Posypeme sýrem.
8. Těstoviny pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Mezitím zkontrolujeme, kolik tekutiny je v zapékací míse a jak sýr hnědne. Pokud je to nutné, přidáme trochu vývaru, nebo mísu přikryjeme a zkrátíme dobu pečení.
Tip: Pokud chcete pokrm připravit ze zbylých již uvařených těstovin, měli byste snížit množství vývaru na polovinu a omáčku nechat na pánvi vyvařit do požadované konzistence. Poté vmíchejte uvařené těstoviny a pečte v troubě asi 10 až 15 minut, dokud se sýr nerozpustí a lehce nezhnědne.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-feel-good-rezept-makkaroni-hackfleisch-auflauf
Sledujte nás na sociálních sítích: