Jiná, ale stejně lahodná: Tato jarní bramborová polévka je jako stvořená pro teplejší dny a chutná celé rodině.
Jakkoli je krémová bramborová polévka lahodná, jak se dny oteplují, máme tendenci toužit spíše po něčem lehčím. Na jaře se ale nemusíte obejít bez výborné bramborové polévky. Jednoduše přizpůsobte svou oblíbenou polévku ročnímu období a trochu pozměňte suroviny i způsob přípravy. Za chvíli máte na stole výbornou jarní bramborovou polévku, kterou si snadno připravíte a zaručeně bude chutnat celé rodině. Dobrou chuť!
Jarní bramborová polévka
Ingredience na 4 porce
625 g brambor
2 mrkve
1 cibule
2 tyčinky jarní cibulky
5 listů meduňky
1 chilli papriček
1,5 l zeleninového vývaru
1 špetka strouhaného muškátového oříšku
trochu tymiánu
1 lžíce řepkového oleje
sůl
pepř
Příprava
1. Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka i se zelenou částí. Meduňku nasekejte nadrobno.
2. Ve velkém hrnci rozehřejte řepkový olej a orestujte na něm kousky cibule. Přidejte na kostičky nakrájené brambory a mrkev a zalijte hrnec vývarem. Přiklopíme pokličkou a necháme vše doměkka dusit.
3. Obsah hrnce ochutíme tymiánem, muškátovým oříškem, solí a pepřem.
4. Když jsou brambory hotové (asi po 15 minutách), přidejte jarní cibulku a meduňku. Polévku necháme ještě 2–3 minuty provařit.
5. Polévku ochutnejte, a pokud je to nutné, znovu dochuťte. Polévku podávejte ještě teplou třeba s kouskem pečiva.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-einfaches-rezept-fruehlings-kartoffelsuppe
Sledujte nás na sociálních sítích: