Když se perlivý Aperol setká s máslovým smetanovým sýrem, rozbuší se vám srdce rychleji. O to víc vás jistě potěší, že se nemusí péct.
S naším receptem na Aperol Spritz Cake oficiálně otevíráme novou jarní sezonu! Navíc je tento dezert mnohem jednodušší, než si myslíte. Nemusíte ani zapínat troubu: ovocný koláč s Aperolem funguje i bez pečení.
Nepečený ovocný dort s Aperolem
Ingredience na základ
200 g máslových sušenek
100 g rozpuštěného másla
30 g jemně nasekané pomerančové kůry
Tvarohový krém:
4 plátky želatiny
200 gramů tvarohu
100 g prosátého moučkového cukru
50 ml Aperolu
100 ml Prosecca
250 ml šlehačky
Trochu červeného a žlutého potravinářského barviva
Ingredience na želé
3 plátky želatiny
100 ml Aperolu
100 ml Prosecca
30 gramů cukru
Na ozdobu:
Trochu rozdrobených sušenek
10 g jemně nasekané pomerančové kůry
Příprava
1. Sušenky na dortový základ rozdrtíme a drobenku smícháme s rozpuštěným máslem a 2/3 pomerančové kůry. Směs nalijeme do formy o průměru asi 20 cm vyložené pečicím papírem a přitlačíme lžící. Dáme asi na 15 minut vychladit do lednice.
2. Želatinu na krém připravíme podle návodu na obalu. Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem, zahřejeme Aperol s Proseccem a želatinou (čím déle se zahřívá, tím více se odpaří alkohol) a vmícháme. Jakmile začne směs houstnout, vmícháme šlehačku.
3. Polovinu krému nalijeme na dortový základ a rovnoměrně rozetřeme. Zbylý krém obarvíme červeným a žlutým barvivem, aby vznikla oranžová, položíme na dort a rovnoměrně rozetřete. Dort dáme na cca 30 minut do mrazáku.
4. Želatinu na želé připravíme podle návodu na obalu. Aperol zahřejeme s Proseccem a želatinou. Sundáme z plotny a lžící želatinou potřeme dort. Dáme do lednice vychladit.
5. Před podáváním dort ozdobíme drobenkou ze sušenek a zbylou pomerančovou kůrou.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-rezept-aperol-spritz-torte-frischkaese
Sledujte nás na sociálních sítích: