Prostreno.cz

Letní salát „Brokolislaw“ oživí každou grilovací party

Hledáte tipy na lehké letní pokrmy, které vás příjemně osvěží, a ještě vám dodají pořádnou porci živin?

Nebo snad hledáte recept, který by oživil vaši venkovní grilovací sešlost? Salát „Brokolislaw“ z vás udělá hvězdu na každé grilovací party!

Kromě klasických ingrediencí (strouhané zelí a mrkev), budete potřebovat také syrovou brokolici, pražené vlašské ořechy a brusinky, jejichž chuť se dokonale spojí s javorovo-citronovým dresinkem.

Pokud se rozhodnete recept vyzkoušet, nezapomeňte si přečíst tipy na konci receptu.

Letní salát „Brokolislaw“

Ingredience na 6 porcí

2 brokolice

¼ hlávky nakrájeného červeného zelí

4 jarní cibulky, nakrájené na plátky

2 střední mrkve, oloupané, nastrouhané

hrst čerstvé petrželky

150 g majonézy

6 polévkových lžic čerstvé citronové šťávy

2 lžíce javorového sirupu

2 polévkové lžíce dijonské hořčice

2 stroužky česneku

hrst nasekaných pražených vlašských ořechů

hrst sušených brusinek

lžička soli

Postup

1 Odřízněte konce stonků brokolice a oddělte je od korunky. Stonky oloupejte, rozpulte příčně a každou polovinu podélně nakrájejte na tenké plátky, které následně nakrájejte na nudličky „julienne“ a dejte do velké mísy. Růžičky z brokolicových korunek nakrájejte na malé kousky a rovněž přidejte do mísy.

2 Přidejte nakrájené zelí, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, nastrouhanou mrkev, nasekanou petrželku a promíchejte.

3 V malé misce rozšlehejte majonézu, citronovou šťávu, javorový sirup, hořčici a přidejte lisovaný česnek.

4 Hotovou tekutou směs nalijte na směs s brokolicí a důkladně promíchejte, aby se vše všechny kousky obalily.

5 Na závěr přidejte vlašské ořechy a brusinky a dochuťte solí. Před podáváním nezapomeňte důkladně vychladit.

Tipy

Pokud nemáte javorový sirup, nahraďte medem nebo sirupem z agáve.

Stonky brokolice můžete místo krájení na nudličky julienne nastrouhat na struhadle, ale upřímně vám to ušetří jen pár vteřin navíc, nemluvě o tom, že nastrouhané kousky rychleji schnou a nebudou tak křupavé.

Další možností je koupit si sáček porcované brokolice v obchodě, případně tzv. brokolicovou rýži (v sekci s mraženými potravinami).

Pokud se vám nelíbí představa syrové brokolice, můžete ji blanšírovat ve vroucí vodě po dobu asi 20 sekund, následně opláchnout v ledové lázni a osušit, než ji přidáte ke zbytku ingrediencí.

Chcete-li z chuti salátu vyždímat maximum, nechte jej uležet. Ideální je připravený den předem, aby se zálivka stihla vsáknout do zeleniny.

Zdroje: názor autora, www.delish.com/cooking/recipe-ideas





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba