Už jste někdy slyšeli o kuřecím katsu? Jsou to japonské křupavé řízečky, plné bílkovin a zdravých tuků.
Kuřecí katsu je japonské jídlo, které se připravuje z tenkých kousků křupavého smaženého kuřete. Výraz „katsu“ znamená kotleta. Můžete najít katsu připravené z různých druhů masa, včetně kuřecího, vepřového nebo mořských plodů.
Kuřecí katsu se tradičně vyrábí smažením kuřecích řízků s univerzálním použitím, bílou moukou, vejci, panko strouhankou a rostlinným olejem. Panko je v japonské kuchyni velmi oblíbené a je známo, že se z něj dělají obzvláště křupavé řízky, protože je lehčí a vločkovitější než běžná strouhanka. Větší vločky absorbují méně oleje a dodají vám požadovanou křupavou texturu, ale jako většina strouhanky na dnešním trhu se panko vyrábí ze zpracovaného bílého chleba.
Recept na kuře katsu
Ingredience
2 lžíce avokádového oleje
½ kg tenkých kuřecích řízků
1 šálek maniokové mouky
4 vejce, rozšlehaná
2 šálky bezlepkových sušenek, mletých na jemnou strouhanku
1 lžička mořské soli
Dip
1 lžíce dijonské hořčice
4 lžíce kokosové amino omáčky
2 lžíce sezamového oleje
Instrukce
1. V malé misce nebo nádobě smíchejte dijonskou hořčici, kokosovou omáčku a sezamový olej a poté dejte stranou.
2. Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte avokádový olej.
3. Vejce, maniokovou mouku a krekry dejte do tří samostatných misek, které jsou dostatečně velké na to, abyste v nich obalili kuřecí řízky. Do maniokové mouky přidejte sůl a důkladně zamíchejte.
4. Kuřecí řízky obalujte jeden po druhém ze všech stran v tomto pořadí: maniok, vejce, krekry.
5. Pomocí kleští vložte obalené kuřecí řízky do rozehřátého oleje na pánvi.
6. Smažte každou stranu, dokud není kuře zlatavě hnědé a vnitřní teplota nedosáhne asi 80 stupňů, asi 10–15 minut.
7. Podávejte s olejovým dipem a oblíbenou zeleninou.
Zdroj: názory autora
Sledujte nás na sociálních sítích: