Prostreno.cz

Lahodné japonské kuře katsu

Už jste někdy slyšeli o kuřecím katsu? Jsou to japonské křupavé řízečky, plné bílkovin a zdravých tuků.

Kuřecí katsu je japonské jídlo, které se připravuje z tenkých kousků křupavého smaženého kuřete. Výraz „katsu“ znamená kotleta. Můžete najít katsu připravené z různých druhů masa, včetně kuřecího, vepřového nebo mořských plodů.

Kuřecí katsu se tradičně vyrábí smažením kuřecích řízků s univerzálním použitím, bílou moukou, vejci, panko strouhankou a rostlinným olejem. Panko je v japonské kuchyni velmi oblíbené a je známo, že se z něj dělají obzvláště křupavé řízky, protože je lehčí a vločkovitější než běžná strouhanka. Větší vločky absorbují méně oleje a dodají vám požadovanou křupavou texturu, ale jako většina strouhanky na dnešním trhu se panko vyrábí ze zpracovaného bílého chleba.

Recept na kuře katsu

Ingredience

2 lžíce avokádového oleje

½ kg tenkých kuřecích řízků

1 šálek maniokové mouky

4 vejce, rozšlehaná

2 šálky bezlepkových sušenek, mletých na jemnou strouhanku

1 lžička mořské soli

Dip

1 lžíce dijonské hořčice

4 lžíce kokosové amino omáčky

2 lžíce sezamového oleje

Instrukce

1. V malé misce nebo nádobě smíchejte dijonskou hořčici, kokosovou omáčku a sezamový olej a poté dejte stranou.

2. Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte avokádový olej.

3. Vejce, maniokovou mouku a krekry dejte do tří samostatných misek, které jsou dostatečně velké na to, abyste v nich obalili kuřecí řízky. Do maniokové mouky přidejte sůl a důkladně zamíchejte.

4. Kuřecí řízky obalujte jeden po druhém ze všech stran v tomto pořadí: maniok, vejce, krekry.

5. Pomocí kleští vložte obalené kuřecí řízky do rozehřátého oleje na pánvi.

6. Smažte každou stranu, dokud není kuře zlatavě hnědé a vnitřní teplota nedosáhne asi 80 stupňů, asi 10–15 minut.

7. Podávejte s olejovým dipem a oblíbenou zeleninou.

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba