Hledáte jednoduchý tip na zdravou, a přesto chutnou letní snídani? Co takhle vyzkoušet osvěžující kombinaci řeckého jogurtu a arašídového másla s úžasně nadýchanou obláčkovou strukturou, doplněnou chutí borůvek a banánů, a na vrchu posypanou křupavou granolou?
Ideální na snídani, svačinu nebo dezert, plný bílkovin a nádherně nadýchaný… vyšlehaný jogurt s arašídovým máslem budete prostě milovat!
Co budete potřebovat
Řecký jogurt – už jste někdy šlehali řecký jogurt? Ne? Pak to rozhodně vyzkoušejte, je to totiž naprostá změna hry! Šleháním vytvoříte z jogurtu extra nadýchaný a objemný dezert. Použít můžete jakýkoli řecký jogurt, avšak nejlepší bude plnotučný (odtučněné verze nevytvoří požadovanou strukturu).
arašídové máslo – pokud nemáte rádi arašídy, můžete použít jakýkoli druh ořechového nebo semínkového másla.
stévie v kapkách – ideálně s vanilkovou příchutí (případně použijte jiné oblíbené přírodní sladidlo).
Banán nakrájený na kolečka + borůvky – perfektní kombinace pro dodání vitaminů a antioxidantů
granola – výběr granoly je čistě na vás, podle toho, co máte rádi
Šlehaný řecký jogurt s arašídovým máslem, borůvkami a granolou
Ingredience
200 g obyčejného 2% nebo plnotučného řeckého jogurtu
1–2 polévkové lžíce arašídového másla (případně mandlového másla, kešu másla nebo jiného oblíbeného ořechového másla)
pár kapek stévie (případně lžička javorového sirupu, nebo medu)
banán, borůvky a ořechové máslo na ozdobu
malá hrst granoly
Postup
1 Jogurt, ořechové máslo a stévii vyšlehejte v malé misce (pomocí metličky, ručního nebo tyčového mixéru), dokud nevznikne nadýchaná konzistence.
2 Zlehka pokapejte lžící ořechového másla, na vrchu ozdobte nakrájeným banánem, posypejte borůvkami a granolou.
3 Podávejte!
Tipy
Další varianty receptu: Nebojte se být kreativní! Pokud vám recept zachutná a rozhodnete se jej připravovat opakovaně, můžete povolit uzdu své kreativitě a pokaždé vytvořit nové kombinace! Banány a borůvky můžete například vyměnit za hoblinky čokolády a místo klasické granoly použít verzi „slaný karamel“.
Vegan verze: Použijte jakýkoli rostlinný jogurt. Vynikající pro přípravu receptu je například plnotučný jogurt z kokosového mléka, případně mandlový jogurt.
Arašídová mouka: Chcete-li vytvořit méně kalorickou variantu, můžete pro přípravu receptu použít odtučněnou arašídovou moukou (místo arašídového másla).
Slazení: Pokud nejste fanouškem stévie, můžete použít jiné libovolné tekuté sladidlo. Javorový sirup, med nebo rýžový sirup apod.
Zdroje: názor autora
Sledujte nás na sociálních sítích: