Kuřecí quesadilla je velmi chutné a rychlé jídlo, které chutná i těm nejmlsnějším jazýčkům. Můžete ji dělat na různé způsoby a jistě vás spolehlivě zasytí jako nic. Kuřecím masem doplníte denní příjem bílkovin a navíc si u toho skvěle pochutnáte. Jak si quesadillu připravit doma?
Kuřecí quesadilla
Ingredience na 4 porce
2 kuřecí prsa bez kůže a kostí
1 lžička chilli v prášku
1/2 lžičky kmínu
1/2 lžičky papriky
Sůl a pepř podle chuti
1 lžíce olivového oleje
4 velké tortilly
2 hrnky strouhaného sýra (cheddar)
1/2 hrnku cibule nakrájené na kostičky
1/2 hrnku nakrájené papriky
1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru
Salsa, zakysaná smetana a guacamole
Postup
1 Kuřecí prsa ochuťte chilli, kmínem, paprikou, solí a pepřem. Koření můžete upravit podle své chuti. Olivový olej rozehřejte na pánvi na středním plameni.
2 Na pánev přidejte ochucená kuřecí prsa a opékejte je asi 5–7 minut z každé strany, nebo dokud nejsou propečená a uprostřed již nejsou růžová. Přesná doba vaření se může lišit v závislosti na tloušťce kuřecích prsou.
3 Po uvaření vyjměte kuře z pánve a nechte ho několik minut odpočinout.
4 Na čistou plochu rozložte dvě tortilly. Každou tortillu rovnoměrně posypte strouhaným sýrem. Na sýr přidejte orestované kuřecí maso. V případě potřeby přidejte na kuřecí maso nakrájenou cibuli, papriku a nasekaný koriandr..
5 Rozpalte velkou pánev nebo rošt. Pánev můžete lehce potřít olejem. Opatrně přeneste jednu z quesadillas na rozpálenou pánev. Smažte asi 2–3 minuty z každé strany, nebo dokud tortilla nezíská zlatohnědou barvu a nebude křupavá a sýr uvnitř se nerozpustí.
6 Jakmile jsou quesadilly hotové, vyjměte je z pánve a nechte je minutu nebo dvě vychladnout. Každou quesadillu nakrájejte na klínky pomocí kráječe na pizzu nebo ostrého nože. Podávejte je se salsou, zakysanou smetanou, guacamole nebo vašimi oblíbenými omáčkami.
Zdroj: www.simplyrecipes.com/recipes/quesadilla/, názor autora
Sledujte nás na sociálních sítích: