Prostreno.cz

Jednoduché barbecue recepty na letní večery

Léto je ideální čas na grilování a barbecue je jedním z nejpopulárnějších způsobů, jak si vychutnat teplé večery s přáteli a rodinou. Přinášíme vám tři jednoduché a chutné barbecue recepty, které zvládne každý. Tyto recepty jsou nejen rychlé, ale také zdravé a plné chutí.

Grilované kuřecí špízy s medovo-hořčičnou omáčkou

Ingredience:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Dřevěné špejle (namočené ve vodě alespoň 30 minut)

Postup:

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky.
  2. V míse smíchejte med, hořčici, olivový olej, česnek, sůl a pepř. Přidejte kuřecí kousky a dobře promíchejte, aby byly všechny kousky obalené v marinádě. Nechte marinovat alespoň 30 minut.
  3. Předehřejte gril na střední teplotu.
  4. Namarinované kuřecí kousky napíchněte na špejle.
  5. Grilujte kuřecí špízy asi 10–12 minut, nebo dokud nejsou kuřecí kousky zcela propečené, občas otočte.
  6. Podávejte s čerstvou zeleninou nebo salátem.

Grilovaná zelenina s balsamikovým glazé

Ingredience:

  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená cibule
  • 200 g žampionů
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balsamikového octa
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Čerstvé bylinky (např. bazalka nebo petržel) na ozdobu

Postup:

  1. Zeleninu nakrájejte na větší kusy.
  2. V míse smíchejte olivový olej, balsamikový ocet, sůl a pepř.
  3. Přidejte nakrájenou zeleninu a dobře promíchejte.
  4. Předehřejte gril na střední teplotu.
  5. Zeleninu rozložte na grilovací mřížku a grilujte asi 8–10 minut, dokud není měkká a lehce ožehnutá, občas otočte.
  6. Podávejte s čerstvými bylinkami jako přílohu nebo lehký hlavní chod.

Grilovaný ananas s kokosovým krémem

Ingredience:

  • 1 čerstvý ananas
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce cukru
  • Špetka soli

Postup:

  1. Ananas oloupejte a nakrájejte na silnější plátky.
  2. V malé misce smíchejte med a limetkovou šťávu.
  3. Předehřejte gril na střední teplotu.
  4. Ananasové plátky potřete směsí medu a limetkové šťávy.
  5. Grilujte ananasové plátky asi 2–3 minuty z každé strany, dokud nejsou lehce ožehnuté a karamelizované.
  6. Mezitím v malém hrnci smíchejte kokosové mléko, cukr a špetku soli. Zahřívejte na střední teplotu, dokud se cukr nerozpustí a směs mírně nezhoustne.
  7. Grilovaný ananas podávejte s kokosovým krémem.

Tyto jednoduché barbecue recepty jsou skvělým způsobem, jak si užít léto a zároveň jíst zdravě. Připravte si chutné a osvěžující pokrmy, které si zamilujete vy i vaši hosté.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Mexické carnitas

2h a 30min
(1 hlasů)

Špagety carbonara

25min
(3 hlasů)
Více tipů
Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba