Prostreno.cz

Těsto na pizzu pouze ze tří ingrediencí

Domácí pizza nemusí být složitá a zdlouhavá záležitost. S tímto receptem si připravíte jednoduché těsto na pizzu pouze ze tří ingrediencí, které jsou běžně dostupné. Těsto je měkké, chutné a velmi snadno se připravuje. Tato varianta je ideální pro ty, kteří nemají čas nebo chuť pracovat s tradičním kynutým těstem, a přesto si chtějí užít domácí pizzu.

Ingredience

  • 1 a ½ šálku samokypřící mouky
  • 1 šálek bílého jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Příprava těsta Ve velké míse smíchejte mouku s bílým jogurtem. Mějte na paměti, že samokypřící mouka obsahuje prášek do pečiva, který těsto přirozeně nakypří, aniž by bylo potřeba čekat na kynutí. Pokud nemáte po ruce samokypřící mouku, můžete si ji snadno vyrobit. Na každý šálek běžné hladké mouky přidejte 1 a ½ lžičky prášku do pečiva a ¼ lžičky soli.

  2. Zpracování těsta Vše dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí do hladkého těsta. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte trochu více mouky. Pokud je naopak příliš suché, přidejte trochu více jogurtu. Těsto by mělo být pružné a snadno tvarovatelné.

  3. Vytvoření základny Posypte pracovní plochu trochou mouky a vyválejte těsto do tvaru pizzy. Můžete si vybrat, zda vytvoříte tenkou křupavou pizzu, nebo o něco silnější těsto, které bude měkčí. Těsto lze rozválet i rukama, pokud nemáte váleček. Tvar a velikost pizzy si můžete upravit podle svého plechu nebo pizza kamene.

  4. Pečení těsta Předehřejte troubu na 200°C. Položte těsto na plech vyložený pečicím papírem a potřete jej olivovým olejem, aby zůstalo měkké a chutné i po upečení. Předpečte těsto asi 5-7 minut, dokud nezačne mírně zlátnout.

  5. Dokončení pizzy Nyní přichází na řadu vaše kreativita. Přidejte své oblíbené ingredience – rajčatovou omáčku, sýr, zeleninu, šunku, olivy nebo cokoliv, co máte rádi. Jakmile přidáte všechny ingredience, dejte pizzu zpět do trouby a pečte dalších 10-15 minut, dokud sýr nezíská zlatavou barvu a okraje těsta nejsou křupavé.

Výhody tohoto těsta

Těsto na pizzu ze tří ingrediencí je nejen jednoduché na přípravu, ale také velmi lehké a zdravější oproti klasickému kynutému těstu. Jogurt dodává těstu jemnou chuť a olivový olej zajišťuje, že těsto zůstane měkké i po upečení. Navíc je tento recept ideální pro přípravu pizzy na poslední chvíli, protože nevyžaduje dlouhé kynutí.

S tímto receptem si můžete užít domácí pizzu, kterou zvládnete připravit rychle a bez složité přípravy. Výsledek je chutný a těsto se stane vaším novým favoritem pro domácí pečení pizzy.

Zdroj: www.elle.de/lifestyle-essen-trinken-rezept-schneller-pizzateig-drei-zutaten


Související




Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba