Prostreno.cz

Co dnes k večeři? Tři skvělé recepty ze špenátu

Lámete si hlavu s tím, co uvařit? Po Vánocích se možná bude hodit nápad na něco levnějšího, co nezabere tolik času. Zde jsou tři inspirace, jak naložit se špenátem. Tohle bude mít u stolu úspěch!

Špenát je neuvěřitelně zdravá zelenina, která má vynikající nutriční hodnoty. Prospívá trávení i srdci. Udržuje zdravé kosti a je skvělým antioxidantem. Posiluje imunitu a podporuje hubnutí. Pokud vás nenapadá, jak ho zpracovat, jednoduchý návod je zde…

Špenátová polévka

Budete potřebovat:

Postup: Do ¾ litru vody vložte mírně rozmražený a naporcovaný špenát, osolte a přiveďte k varu. Základ polévky vařte zhruba 15 minut. Osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a připravte si jíšku. Jíškou i cibulkou pokrm zahustěte, vmíchejte vejce a prolisovaný česnek. Krátce povařte a můžete strávníky svolávat ke stolu.

Špenátové noky

Budete potřebovat:

  • 8 lžic dušeného špenátu
  • 300 gramů polohrubé mouky
  • 1 lžíci oleje
  • 3 vejce
  • 150 mililitrů mléka
  • máslo
  • strouhaný sýr na posypání

Postup: Všechny ingredience zpracujte na těsto a nechte chvíli odpočinout. Nožem pak vykrajujte noky jako halušky a vařte do té doby, než vyplavou na povrch. Na talíři je posypte strouhaným sýrem a polijte máslem.

Špenátové palačinky

Budete potřebovat:

  • 5 vajec
  • ½ litru smetany
  • 200 gramů čerstvého špenátu
  • 20 gramů hrubé mouky
  • tuk
  • sůl
  • 1 decilitr jogurtu
  • 150 gramů šunky
  • kopr

Postup: Osolte vejce a rozmíchejte je se smetanou. Za stálého míchání přidejte mouku a uvařený propasírovaný špenát. Vše dohromady našlehejte a na vymazané pánvi upečte palačinky. Náplň: Nadrobno nasekanou šunku promíchejte s jogurtem a koprem. Do palačinek pak mažte náplň a přeložte. Dobrou chuť!






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba