Chcete svá jídla trochu vylepšit a dodat jim něco navíc? Pak je omáčka tou správnou volbou. Naštěstí existují i recepty, které se obejdou bez složité a zdlouhavé přípravy. Máme pro vás hned tři chuťovky, jež sklidí úspěch!
Jak vykouzlit omáčku, za kterou by se nemusel stydět ani šéfkuchař vyhlášené restaurace? Věřte, že je to snazší, než si dokážete představit. Přesvědčit se můžete zde…
Ořechová omáčka
Suroviny:
-
svazek bazalky
- 2 lžíce rozemletých vlašských ořechů
- 50 gramů tvrdého sýra
- 1 stroužek česneku
- pepř
- sůl
- 2 lžíce olivového oleje
Postup: Omytou bazalku spolu s česnekem a sýrem nakrájejte, přihoďte ořechy, olej, pepř i sůl. Vše rozmixujte do tekuté konzistence. Omáčka je skvělá k těstovinám i pečenému masu. Bod navíc? Pročistí vám organismus a podporuje trávení.
Bazalková omáčka
Suroviny:
- 5 rajčat
- hrstka bazalky
- 2 kelímky jogurtu
- 1 decilitr smetany ke šlehání
- pepř
Postup: Rajčata spařte a po zchladnutí oloupejte. Odstraňte z nich jadérka a rozmělněte je, aby vzniklo pyré. Vmíchejte ho do jogurtu a okořeňte bazalkou se špetkou pepře. Podávat můžete například k salátům.
Jogurtová omáčka
Suroviny:
-
250 gramů bílého jogurtu
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- trocha petrželky
- sůl
- cukr
Postup: Rozšlehejte jogurt s kečupem a olejem dohladka. Přidejte najemno nakrájenou cibulku a nasekané bylinky. Na závěr ochuťte cukrem a solí. Omáčka ladí k masu a rybám, ale výborně doplní i bezmasá grilovaná jídla.
Dobrou chuť!
Zdroj: www.ireceptar.cz, www.howtodoit.com
Sledujte nás na sociálních sítích: