Prázdniny a léto už je definitivně tady! Je nejvyšší čas si začít užívat! Tak co říkáte na báječný letní drink – krásně ovocný a sladký jako melouny? Ochutnejte meloncello a pochopíte, proč má velké šance stát se trendem letošního léta!
Na vlahé letní večery, na zahradní slavnosti nebo na grilovací párty – na to je ovocné meloncello ze sladké dužiny medového melounu prostě to pravé. Pravda – potřebuje sice trochu více času na přípravu, ale za to čekání to v každém případě stojí! Protože tenhle likér bude zaručeně chutnat nejen vám, ale i všem hostům. A navíc ho můžete báječně využít i jako dárek pro přátele a příbuzné.
Na jeho přípravu budete potřebovat:
- půlku medového melounu
- 250 ml vodky
- 250 ml mléka
- 250 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 200 g smetany
Příprava:
Nejdříve nakrájejte meloun na pět stejných půlměsíčků a zbavte je pecek. Potom je oloupejte a každý půlměsíček nakrájejte na malé kousky.
Nalijte vodku do lahve se širokým hrdlem. Pak přidejte kostičky melounu, aby nasákly vodkou a změkly. Lahev dobře uzavřete a uskladněte na tmavém místě po dobu jednoho týdne.
Po týdnu:
Zahřejte v hrnci za stálého míchání mléko s cukrem. Až se cukr úplně rozpustí, vypněte teplotu. Po troškách přilívejte smetanu a vždy dobře rozmíchejte. Vzniklý sirup nechte 20–30 minut vychladit.
Nyní si vezměte láhev s vodkou a melounem a pomocí sítka sceďte melounový alkohol. Kousky melounu rozmixujte dohladka a rozmixované přes sítko přidejte do smetanového sirupu. Při pasírování si můžete pomoci třeba dřevěnou vařečkou. Nakonec přidejte scezený alkohol a vše důkladně promíchejte.
Likér přelijte do velké skleněné lahve a nechte do druhého dne v mrazničce. Podávejte ledově vychlazené.
Sledujte nás na sociálních sítích: