Prostreno.cz

Zkuste si letos okořenit Vánoce

Máte už všechno cukroví na vánoční tabuli připravené, ale hledáte něco, čím ho trochu ozvláštnit? Nebo naopak nemáte nic a hledáte něco rychlého na poslední chvíli? A co třeba tiramisu ve vánočním kabátku? Tenhle recept určitě přesvědčí každého vašeho hosta.

Klasické tiramisu v zimním provedení! Se šťavnatými jablky a mandlemi bude tenhle oblíbený recept okamžitě vaším oblíbeným zimním dezertem, protože tenhle sladko-kořeněný zákusek bude zaručeně chutnat každému. Navíc ho můžete připravit do jednotlivých skleniček, nebo klidně i do velké mísy.

Na jeho přípravu budete potřebovat:

  • 400 g jablek
  • 100 g dlouhých piškotů
  • 200 ml jablečného džusu
  • 50 ml calvadosu
  • 2 celé badyány
  • 2 celé skořice
  • 40 g sekaných mandlí
  • 3 vrchovaté lžíce cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 ml smetany
  • 250 g mascarpone
  • mletá skořice
  • mandlové hoblinky

Postup:

Nejdříve oloupejte jablka a odstraňte jádřince. Nakrájejte pak na malé kousky, dejte do hrnce a rozehřejte je v jablečném džusu, calvadosu, celé skořici, badyánu a dvěma polévkovými lžícemi cukru. Celé krátce na mírném ohni povařte, dokud jablka nezměknou.

Nasekejte piškoty tak nadrobno, až vznikne něco jako hrubá strouhanka. Tu rozdělte rovnoměrně do připravených skleniček nebo do misky.

V dalším kroku orestujte mandle do zlatohnědé barvy a potom vmíchejte do jablečné směsi.

Následně ušlehejte smetanu a postupně přidávejte vanilkový cukr a 1 lžíci cukru. Nakonec přimíchejte celé mascarpone.

Z jablečné směsi vyndejte skořici a badyán a stejnou měrou nalijte do skleniček nebo misky na piškotovou drobenku. Potom přidejte krém z mascarpone a posypejte nasekanými mandlemi. Celé poprašte mletou skořicí a dejte na dvě hodiny do chladu.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba