Prostreno.cz

Rizoto s houbami

Máte-li čerstvé hříbky z lesa, určitě jim dejte přednost před žampiony. Chuť rizota bude bohatší.

18.08.2016 Mikeš
50min

20min příprava

30min vaření

435 kJ / 103 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Lilek pokrájejte na plátky, osolte a nechte 10 minut v cedníku „vypotit“.
  2. Žampiony nakrájejte na plátky, cibuli nadrobno.
  3. Lilek propláchněte vodou, nechte dobře okapat a ještě nakrájejte na menší kousky.
  4. V pánvi na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte pokrájené žampiony, lilek a restujte za stálého míchání 5 minut.
  5. Poté vsypte nepropláchnutou rýži a restujte 3 minuty.
  6. Vývar si připravte na vedlejší plotně, měl by být pro zalití rýže horký.
  7. Přidávejte po naběračkách do pánve, rýže by měla být vždycky mírně potopená. Vařte, až je rýže měkká (vařit by se měla na mírném plameni a neměla by se moc míchat ).
  8. Pět minut před koncem vaření přidejte vyloupaný hrášek.
  9. Nakonec vmíchejte nakrájenou lahůdkovou cibulku a máslo. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  10. Podávejte posypané nastrouhaným sýrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,97 g
  • Sacharidy:

    272,45 g
    • Cukry:

      26,24 g
  • Tuky:

    65,89 g
  • Vláknina:

    22,00 g

Aktivita pro spálení:

857 kcal
107

minut jízdy na kole

81

minut běhu

255

minut uklízení





Podobné recepty

Těstoviny se žampiony

(23 hlasů)
55min
762 kJ

Rýže s houbami

(26 hlasů)
55min
561 kJ

Rizoto s liškami

(17 hlasů)
1h a 20min
507 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)

Valentýnské tousty

15min
(20 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rizoto s houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba