Prostreno.cz

Rizoto s liškami

Jednoduché, krémové, lahodné, prostě vynikající.

04.03.2016 Mikeš
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

507 kJ / 121 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V kastrolu nechte rozpustit máslo a orestujte na něm najemno nasekanou cibuli.
  2. Přidejte nahrubo nakrájené lišky, pokud jsou malé, nechte je vcelku a 60 g na nudličky nakrájené pancetty, restujte 2 minuty.
  3. Přisypte rýži, osolte a dále restujte, dokud není rýže lesklá.
  4. Zalijte vývarem, mírně promíchejte a nechte na malém plameni zvolna vařit, dokud rýže nebude al dente (asi 20 minut).
  5. Po celou dobu vaření míchejte rizoto co nejméně, nejlépe vůbec. Rizoto musí být spíše řidší, proto přilévejte vývar podle potřeby.
  6. Po 15 minutách pomalu přilijte smetanu a nechte dále vařit.
  7. Na lžíci oleje orestujte na pánvi zbývající pancettu a vmíchejte ji do rizota.
  8. Na hotové rizoto nastrouhejte sýr parmezán.

TIP:

Pancetta je označení pro italskou, slovinskou a chorvatskou slaninu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    160,56 g
  • Sacharidy:

    501,36 g
    • Cukry:

      13,58 g
  • Tuky:

    244,34 g
  • Vláknina:

    4,40 g

Aktivita pro spálení:

682 kcal
85

minut jízdy na kole

64

minut běhu

203

minut uklízení





Podobné recepty

Houbové muffiny

(25 hlasů)
50min
348 kJ

Omeleta plněná houbami

(34 hlasů)
35min
653 kJ

Žampionová polévka

(16 hlasů)
50min
373 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rizoto s liškami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba