Prostreno.cz

Bramborová polévka s kukuřicí

Sytá bramborová polévka s kukuřicí a červenou paprikou.

06.09.2016 lentilka
60min

25min příprava

35min vaření

277 kJ / 66 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z kukuřice oloupejte zrna.
  2. V hrnci na másle, nebo oleji orestujte nakrájenou cibuli a zrna kukuřice.
  3. Přisypte mouku a promíchejte.
  4. Za stálého míchání zalijte vývarem.
  5. Přiveďte k varu, přidejte oloupané, na kostky nakrájené brambory, bobkový list a tymián. Vařte, dokud brambory nezměknou, asi 20 minut.
  6. V polovině vaření přidejte nakrájenou červenou papriku.
  7. Vmíchejte mléko, nebo smetanu, podle potřeby dochuťte a prohřejte.
  8. Podávejte ozdobené petrželkou.

TIP:

Papriku můžete vynechat. Místo mouky použijte světlou instantní jíšku, kterou přidejte až ke konci vaření.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,51 g
  • Sacharidy:

    400,44 g
    • Cukry:

      51,10 g
  • Tuky:

    73,48 g
  • Vláknina:

    61,82 g

Aktivita pro spálení:

318 kcal
39

minut jízdy na kole

30

minut běhu

94

minut uklízení





Podobné recepty

Pivní polévka

(20 hlasů)
30min
492 kJ

Česnečka s toustem

(15 hlasů)
50min
494 kJ

Polévka s houbami shiitake

(14 hlasů)
30min
117 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborová polévka s kukuřicí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba