Prostreno.cz

Hruškový závin

Skvělý závin s hruškami, sušenkami a čokoládou.

27.09.2016 lentilka
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

1042 kJ / 249 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Sušenky pomocí válečku, nebo v robotu rozdrťte.
  3. Z těsta vyválejte obdélník, který potřete máslem a posypte sušenkami, asi 5 cm od kraje.
  4. Oloupané hrušky nakrájejte na malé kostičky a nasypte na sušenky.
  5. Čokoládu nasekejte na drobné kousky a spolu s rozdrobeným tvarohem posypte hrušky.
  6. Okraje potřete vejcem, po délce je přehněte přes náplň a spojte. Uzavřete oba konce a ohněte je dolů.
  7. Závin ještě potřete vejcem a alespoň na třech místech mělce propíchněte - špičkou nože, aby mohla unikat pára.
  8. Pečte přibližně 35 - 40 minut.
  9. Upečený závin posypte cukrem a kakaem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,16 g
  • Sacharidy:

    300,09 g
    • Cukry:

      132,75 g
  • Tuky:

    169,52 g
  • Vláknina:

    30,65 g

Aktivita pro spálení:

362 kcal
45

minut jízdy na kole

34

minut běhu

108

minut uklízení





Podobné recepty

Hrušky s čokoládovou polevou

(15 hlasů)
50min
562 kJ

Bábovka s ananasem a dýní

(11 hlasů)
1h a 20min
837 kJ

Koláč s karamelovou polevou

(25 hlasů)
1h a 35min
1235 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hruškový závin

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba