Prostreno.cz

Vepřové maso pečené v římském hrnci

Maso připravené v římském hrnci bude voňavé a šťavnaté.

24.10.2016 lanvin
1h a 50min

35min příprava

1h a 15min vaření

513 kJ / 122 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V teplé vodě nechte rozpustit kostku maggi.
  3. Maso nakrájejte na kostky, šalotky a česnek oloupejte a nechte vcelku, oloupanou mrkev nakrájejte na plátky.
  4. Maso obalte v mouce a opečte na oleji s máslem.
  5. Opečené maso dejte do připraveného římského hrnce (hrnec před použitím namočte na 20 minut do studené vody).
  6. Přidejte šalotky, česnek, mrkev, připravenou vodu a vše lehce promíchejte.
  7. Hrnec přikryjte, dejte do trouby a pečete přibližně 50 minut, nebo až je maso měkké.
  8. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte velmi jemně nasekaný česnek, na silnější plátky nakrájené brambory a opečte je do zlatova.
  9. Opečené brambory posypte nasekanou petrželkou.
  10. Maso podávejte s bramborami.

TIP:

Pokud nechcete použít maggi kostku, posypte pokrm oblíbenými bylinkami, nebo oblíbenou směsí koření.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    305,66 g
  • Sacharidy:

    469,64 g
    • Cukry:

      122,38 g
  • Tuky:

    233,59 g
  • Vláknina:

    73,62 g

Aktivita pro spálení:

1322 kcal
165

minut jízdy na kole

125

minut běhu

394

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové pečené na jablkách

(13 hlasů)
1h a 20min
484 kJ

Vepřová krkovice na hruškách

(12 hlasů)
2h a 30min
821 kJ

Karbanátky z vepřového masa

(14 hlasů)
2h a 30min
928 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Pečená vejce s pažitkou

25min
(20 hlasů)

Brokolicová omeleta

50min
(23 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

50min
(35 hlasů)

Omeleta s banánem

20min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso pečené v římském hrnci

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba