Prostreno.cz

Karbanátky z vepřového masa

Mleté vepřové maso s lilkem a sýrem.

13.10.2016 lentilka
2h a 30min

1h a 30min příprava

60min vaření

928 kJ / 221 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Lilek zprudka opečte na otevřeném ohni grilu, nebo v rozpálené troubě, až jeho slupka zčerná.
  2. Vychladlý lilek oloupejte a dužinu rozmixujte v mixéru se 3 lžícemi olivového oleje a česnekem.
  3. Směs dejte do mísy, přidejte mleté maso, nové koření, vejce, strouhanku, jemně nasekanou cibuli, mouku, nasekanou petrželku a mátu, sůl, pepř a sýr. Směs dejte na hodinu do lednice.
  4. Ze směsi tvarujte karbanátky, které ukládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Karbanátky potřete lehce olejem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C z každé strany přibližně 20 minut (karbanátky je dobré přikrýt kouskem alobalu).

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    217,92 g
  • Sacharidy:

    90,18 g
    • Cukry:

      13,51 g
  • Tuky:

    194,24 g
  • Vláknina:

    14,22 g

Aktivita pro spálení:

755 kcal
94

minut jízdy na kole

71

minut běhu

225

minut uklízení





Podobné recepty

Uzené maso s dušenou cibulí

(11 hlasů)
40min
609 kJ

Pečený bůček

(12 hlasů)
1h a 20min
1182 kJ

Pánev s vepřovou panenkou

(12 hlasů)
50min
657 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Karbanátky z vepřového masa

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba