Prostreno.cz

Šafránová bábovka

Trocha šafránu udělá s touto bábovkou hotové zázraky. Ke kávě chutná skvěle.

01.05.2011 lanvin
1h a 45min

60min příprava

45min vaření

1548 kJ / 369 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Šafrán zalijte lžíci vařící vody a lžíci vodky. Přikryjte a nechte stát.
  2. Droždí smíchejte se lžíci cukru, vlažným mlékem a lžičkou mouky. Nechte vykynout kvásek.
  3. Žloutky našlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem na bílou hmotu. Do mísy dejte prosátou mouku, vlažné máslo, kvásek a našlehané žloutky s cukrem.
  4. Vypracujte těsto, ke kterému nakonec vmíchejte rozinky, na kostičky nakrájené kandované pomeranče a šafrán s vodkou. Dejte do vysypané bábovkové formy a nechte vykynout. Pečte 35-40 minut na 180°C.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    164,58 g
  • Sacharidy:

    567,16 g
    • Cukry:

      315,44 g
  • Tuky:

    275,50 g
  • Vláknina:

    16,81 g

Aktivita pro spálení:

743 kcal
92

minut jízdy na kole

70

minut běhu

221

minut uklízení





Podobné recepty

Perníková bábovka

(58 hlasů)
1h a 10min
983 kJ

Bábovka s jogurtem

(19 hlasů)
55min
1120 kJ

Banánová bábovka

(15 hlasů)
50min
985 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Šafránová bábovka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba