Prostreno.cz

Tmavá omáčka k masu

Tmavá vánoční omáčka z červeného vína.

22.11.2016 lentilka
30min

10min příprava

20min vaření

477 kJ / 114 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V rendlíku na lžíci másla nechte zesklovatět velmi jemně nakrájenou cibuli.
  2. Přilijte vývar a červené víno, přidejte ocet balsamico, bobkový list a vařte, až se tekutina zredukuje na polovinu.
  3. Do omáčky vmíchejte jíšku, podle chuti osolte,opepřete a povařte 5 minut.
  4. Nakonec přidejte kuličky pepře a už nevařte.

TIP:

Pokud neseženete nakládaný růžový pepř, použijte klasické barevné kuličky pepře, případně pepř zelený.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,64 g
  • Sacharidy:

    183,72 g
    • Cukry:

      7,42 g
  • Tuky:

    54,79 g
  • Vláknina:

    45,25 g

Aktivita pro spálení:

321 kcal
40

minut jízdy na kole

30

minut běhu

95

minut uklízení





Podobné recepty

Zmrzlinová omáčka

(15 hlasů)
30min
1118 kJ

Tymiánová omáčka

(14 hlasů)
20min
318 kJ

Domácí kari majonéza

(15 hlasů)
20min
1705 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

červené víno

85 kcal / 100g
B0,2 g
S2 g
T0 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

bobkový list

313 kcal / 100g
B7 g
S74 g
T8 g

jíška

500 kcal / 100g
B5 g
S40 g
T50 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Tmavá omáčka k masu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba