Prostreno.cz

Pečená vepřová kotleta

Pečená vepřová kotleta s pikantním pomerančovým přelivem.

04.01.2017 Mikeš
5h a 30min

4h a 0min příprava

1h a 30min vaření

917 kJ / 219 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve středně velké misce prošlehejte pomerančovou šťávu, omáčku hoisin, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, zázvor, worcestrovou omáčku, ocet, sezamový olej, Tabasco a pepř.
  2. Maso vložte do velkého uzavíratelného plastovém sáčku, přidejte marinádu, sáček uzavřete a protřepejte.
  3. Nechte v chladu marinovat 2 až 3 hodiny.
  4. Maso i s marinádou (bez sáčku), dejte do pekáčku a přikryté pečte v troubě předehřáté na 190 °C do měkka. Pokud je potřeba podlijte maso vodou, nebo vývarem.

TIP:

K přípravě tohoto receptu můžete použít i vepřovou krkovici, kýtu, nebo plec. V tomto případě z masa vytvarujte váleček, který ovažte potravinářským provázkem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    278,38 g
  • Sacharidy:

    23,42 g
    • Cukry:

      12,66 g
  • Tuky:

    120,29 g
  • Vláknina:

    0,86 g

Aktivita pro spálení:

564 kcal
70

minut jízdy na kole

53

minut běhu

168

minut uklízení





Podobné recepty

Plněná vepřová panenka

(9 hlasů)
1h a 5min
1124 kJ

Vepřové kotlety

(7 hlasů)
1h a 20min
1036 kJ

Vepřová panenka se sušenými houbami

(13 hlasů)
1h a 5min
1367 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená vepřová kotleta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba