Prostreno.cz

Polévka s řeřichou

Polévka z brambor a řeřichy.

07.03.2017 sun
40min

20min příprava

20min vaření

266 kJ / 63 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Cibuli a česnek nechte zesklovatět na 1 lžíci oleje.
  3. Přidejte brambory, zalijte vodou a vařte, až jsou brambory měkké.
  4. Do polévky přidejte nasekanou řeřichu, podle chuti osolte a opepřete.
  5. Smetanu vyšlehejte do tuha, dochuťte ji solí, pepřem a několika kapkami citrónové šťávy.
  6. Polévku podávejte se lžíci vyšlehané smetany, zakápnuté olivovým olejem, ozdobené koprem, nebo natí fenyklu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    17,93 g
  • Sacharidy:

    77,20 g
    • Cukry:

      19,64 g
  • Tuky:

    117,98 g
  • Vláknina:

    11,66 g

Aktivita pro spálení:

359 kcal
44

minut jízdy na kole

34

minut běhu

107

minut uklízení





Podobné recepty

Zeleninová krémová polévka

(7 hlasů)
45min
363 kJ

Polévka s nivou

(11 hlasů)
30min
355 kJ

Jarní zeleninová polévka

(15 hlasů)
45min
75 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

květy kopru

43 kcal / 100g
B3 g
S7 g
T1 g

Citronová šťáva

22 kcal / 100g
B0 g
S6 g
T0 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka s řeřichou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba